17. januar 2022.17. jan 2022.
Šapčani podržali Akt o promeni Ustava Republike Srbije

Šapčani podržali Akt o promeni Ustava Republike Srbije

Akt o promeni Ustava Republike Srbije podržali su građani Šapca ali i cele Republike Srbije. Za promenu Ustava Republike Srbije na nivou cele zemlje glasalo je 61,84 izašlih građana i to su preliminarni rezultati Republičke izborne komisije.

Pokret Zapadna Srbija izražava zahvalnost svim građanima Šapca koji su obavili svoju građansku dužnost, ali i našim aktivistima i simpatizerima koji su podrzali promenu Ustava Republike Srbije koja se tiče pravosuđa, a za cilj ima nezavisno, efikasnije i odgovorno sudstvo i jačanje vladavine prava. Grad Šabac se može pohvaliti najvećom izlaznošću od svih gradova naše zemlje, koja po preliminarnim rezultatima iznosi nešto iznad 40%, od čega 67,2% za referendumski odgovor DA i 31,8% za referendumski odgovor NE, za šta posebnu zahvalnost dugujemo našim sugrađanima.

Nezavisno pravosuđe korak je bliže priključenju naše zemlje Evropskoj uniji, što je naš pokret oduvek zdušno podržavao. Grad Šabac je osetio benefite kroz saradnju sa Evropskom unijom, najčešće kroz brojne evropske projekte ali i kapitalne investicije.

Borba za nezavisno pravosuđe ovim nije završena i ona se nastavlja, isto kao i borba za evropske vrednosti i priključenje Evropskoj uniji.

Pokret Zapadna Srbija

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa