17. januar 2022.17. jan 2022.
Novi poziv za dostavljanje predloga projekata  „Javno zagovaranje mreža 2022“
SAOPŠTENjE ŠVAJCARSKA PODRŠKA MREŽAMA ORGANIZACIJA
GRAĐANSKOG DRUŠTVA

Novi poziv za dostavljanje predloga projekata „Javno zagovaranje mreža 2022“

U ponedeljak, 17. januara 2022. godine švajcarski projekat „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“ otvorio je poziv za dostavljanje predloga projekata mreža organizacija građanskog društva. Poziv je otvoren u okviru grant šeme „Javno zagovaranje mreža 2022“. Projekat ACT podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC). Poziv će biti otvoren do 18. februara 2022. godine do 17 časova.

Opšti cilj aktuelnog poziva je podrška zagovaračkim inicijativama mreža na lokalnom i/ili nacionalnom nivou, uz uključivanje građana i građanki u procese kreiranja javnih politika i donošenja odluka.

Maksimalni traženi iznos po predlogu projekta iznosi do 2.950.000,00 RSD. Trajanje odobrenih projekata ograničeno je na 12 meseci. U okviru novog poziva biće podržano do 10 mreža organizacija građanskog društva. Poziv je otvoren za formalne mreže, registrovane u Agenciji za privredne registre (APR), ali i za neformalne mreže i grupe građana.

Ključni pravci delovanja koje će ACT projekat podržati u okviru ovog poziva jesu: mobilizacija i uključivanje građana u procese kreiranja javnih politika i donošenja odluka, praćenje sprovođenja zakona i politika, ljudska i građanska prava, dobro upravljanje, rodna ravnopravnost i povezane teme, decentralizacija, zaštita životne sredine, socijalna inkluzija i marginalizovane grupe.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa