26. januar 2022.26. jan 2022.
Poklon paketići su najpre stigli u Vukovar

Poklon paketići su najpre stigli u Vukovar

Kao što je javnost obaveštena, Mačvanski upravni okrug je u saradnji sa nadležnim organima Republike Srbije, Ministarstvom spoljnih poslova, Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Komesarijatom za izbeglice i migracije, gradovima i opštinama Upravnog okruga,organizovao himanitarnu akciju kojom je obezbeđeno 200 paketića za srpsku decu u ZVO u Vukovaru.Pored paketića obezbeđena je i garderoba za decu uzrasta od 8 do 15. godina. Koordinator aktivnosti, kao i prethodnih godina, bio je načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.

Poklon paketići su najpre stigli u Vukovar, gde ih je 25.januara preuzeo Nikola Ivanović, zamenik županke Požeško-slavonske županije.

"Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je okupio tamošnje opštine i svi zajedno su nam poslali ove poklone.Zajedničko veće opština i Generalni konzulat Republike Srbije u Vukovaru su nam pružili logističku podršku i svima se od srca zahvaljujemo.Već večeras ćemo deo ovih paketa podeliti kada u manjem obliku budemo imali Svetosavsku akademiju ,a sutra ćemo to napraviti u Pakracu. Onoj deci kaja ne budu na ovim priredbama ili liturgijama paketiće ćemo odvesti po kućama ili ćemo ih posetiti na nastavi srpskog jezika i pisma ili veronauke ", rekao je prilikom preuzimanja paketića Nikola Ivanović.

Komesarijat za izbeglice i migracije Vlade Republike Srbije je poslao pakete zimske odeće za decu iz finansijski najugroženijih porodica u Požeško-slavonskoj županiji. U akciju se uključilo i Zajedničko veće opština koje je za decu Zapadne Slavonije pripremilo školski pribor i sveske.
"Ova akcija je ogledalo onoga kako bi kao srpska zajednica trebalo da funkcionišemo,da se nadopunjujemo,sarađujemo,i zajedno čuvamo naš verski i nacionalni identitet. Ovom prilikom,kroz razgovor sa predsednikom ZVO -a Dejanom Drakulićem ,smo dogovorili i buduću saradnju u pogledu rada sa mladima, organizacijom letnjih ili zimskih škola za najmlađe.Sarađivaćemo i na poljima kulture i antifašizma i to bi mogao biti jedan dobar model saradnje nas iz Zapadne Slavonije sa Srbima na istoku Hrvatske.Želja nam je da se naša deca upoznaju,putuju i da zajedno uče i na taj način da se stvaraju bolje i dinamičnije veze među Srbima u Slavoniji", istakao je Nikola Ivanović.
Još jednom se zahvaljujemo svim darodavcima na humanosti,kao i šabačkom privredniku Dušanu Stankoviću koji je paketiće prevezao do Beograda. Namera nam je da podstaknemo i druge privredne subjekte i ljude dobre volje da organizuju slične akcije. Biga o Srbima van granica Republike Srbije ,a posebno o mladim naraštajima, trajnog je katraktera i mi ćemo je ubuduće dosledno sprovoditi.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca





Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa