25. mart 2022.25. mar 2022.
Foto: Glas Podrinja: prosipanje mleka kao vid protesta

Foto: Glas Podrinja: prosipanje mleka kao vid protesta

Proizvođači mleka organizovali protest

Mleko poteklo centrom Šapca

Proizvođači mleka iz Mačve, Pocerine, Posavotamnave i Jedra danas su se okupili ispred zgrade Gradske uprave u Šapcu da iskažu nezadovoljstvo stanjem u mlekarstvu. Mlekari su simbolično prosuli svoj proizvod u šaht. Tražili su veće otkupne cene po litri mleka i najavili da će radikalizovati proteste ukoliko im Ministarstvo poljoprivrede i Vlada Republike Srbije ne izađu u susret.

Foto: Glas Podrinja: Milan Pajić


-Skup smo najavili. Poslali smo zahteve u resorno Ministarstvo i nije bilo nikakvog odgovora. Izašli smo da pokažemo nezadovoljstvo i sa kakvim problemima se borimo u proizvodnji mleka. Ukoliko se nešto ne bude preduzelo nakon današnjeg skupa, slede radikalnije mere, da li će to biti protesne vožnje ili blokade, videćemo. Naši zahtevi su jednostavni: da se jednom urade pariteti naše proizvodnje i da ih uskladimo sa troškovima inputa te proizvodnje i da više ne gubimo na krajnjem proivodu. Imamo samo dva zahteva: da nam država da kukuruz iz robnih rezervi i da cene bude 30 dinara viša po litri mleka, rekao je Milan Pajić, proizvođač mleka iz Badovinaca, predsednik Skupštine Udruženja proizvođača mleka Mačvanskog okruga.

Foto: Glas Podrinja: Skupu prisustvovali proizvođači iz Okruga


Prema njegovim rečima cena mleka sada je od 28 do 45 dinara po litri, bez premije. Dodao je da mogu i da se odreknu premije, ako im se proizvod plati onoliko koliko vredi.

Foto: Glas Podrinja: Moguća radikalizacija protesta



Foto: Glas Podrinja: Mlekari traže veće cene po litri
Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa