8. april 2022.8. apr 2022.
Dva tima, dva meča sezone (foto: Glas Podrinja)

Dva tima, dva meča sezone (foto: Glas Podrinja)

Vaterpolo subota - dva meča sezone jedan za drugim

Dupli vaterpolo program u subotu je dupli program najvažnijih mečeva ove sezone za oba ovdašnja kluba. Sava je na korak od istorije, a Šabac može da trijumfom osigura ovoj sezoni epitet uspešne.

Na korak od Prve A lige (foto: Glas Podrinja)


Mladi vaterpolisti Šapca koji nastupaju za Savu, izdanci ovdašnje škole vaterpola najprijatije su iznenađnjenj bili ove sezone u Prvoj B ligi. Iako nisu svrstani među favorite uspeli su da iznenade mnoge, sreće je samo nedostajalo za titulu, ali su izborili drugo mesto i baraž. Pobedivši iskusniju Rasinu na neverovatan način u Kruševcu obezbedili su priliku da pobedom na Gradskom bazenu načine još jednu senzaciju i izbore se za Prvu A ligu, što niko nije očekivao.

Gubili su u Kruševcu 10:6, uspeli da izjednače, a potom prekinu napad domaćih za pobedu i golom u poslednjoj sekundi ostvare pobedu za brej. Ukoliko slave u šapcu pobediće 2:0 u celokupnoj seriji i naći se u višem rangu.

Opravdati ulogu favorita (foto: Glas Podrinja)


Šabac je napravio senzaciju eliminacijom Zvezde, ali prioritet svih prioriteta je opstanak u Regionalnoj premijer ligi. Dvomeč protiv Valisa će dati odgovor koji tim će nastupati u najvišem rangu. Pobedivši u Valjevu 12:11 Šabac ima lepu prednost, ali treba pobedu potvrditi i u Šapcu.

-Nismo bili na svom nivou u Valjevu, nismo bili kompletni i domaćin je to iskoristio. Oni su vrlo nezgodna ekipa i mi nikako ne smemo da ih potcenimo ni u revanšu, inače bi mogli doći u ozbiljan problem. Moramo od starta pokazati da smo kvalitetniji i meč rešiti mnogo pre finiša – istakao je trener Nemanja Ličanin.

Meč Save i Rasine startuje od 17:30, a duel Šapca i Valjeva dva sata kasnije, od 19:30.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa