10. april 2022.10. apr 2022.

Pixabay
Recept dana:
Pohovana piletina
Sastojci:
1 kg belog pilećeg mesa
3-4 jajeta
po potrebi brašna
po potrebi prezli
2 kašike aleve paprike
po ukusu soli, bibera, suvog biljnog začina, vlašca
Priprema:
Pileće belo meso očistiti od žilica ako ima, pa iseći na filee. Svaki komad mesa začiniti i preliti sa malo ulja, pustiti da se marinira.
Za to vreme, spremiti smesu za pohovanje. Izmutiti jaja, a u prezlu dodati alevu papriku i dobro promešati.
Svaki file uvaljati prvo u brašno, jaja, a potom u mešavinu prezli i aleve paprike. Pržiti u vrelom ulju dok ne poprime lepu zlatnu boju.
Piletinu poslužiti uz sezonsko povrće, masline malo majoneza, ili po želji.
1 kg belog pilećeg mesa
3-4 jajeta
po potrebi brašna
po potrebi prezli
2 kašike aleve paprike
po ukusu soli, bibera, suvog biljnog začina, vlašca
Priprema:
Pileće belo meso očistiti od žilica ako ima, pa iseći na filee. Svaki komad mesa začiniti i preliti sa malo ulja, pustiti da se marinira.
Za to vreme, spremiti smesu za pohovanje. Izmutiti jaja, a u prezlu dodati alevu papriku i dobro promešati.
Svaki file uvaljati prvo u brašno, jaja, a potom u mešavinu prezli i aleve paprike. Pržiti u vrelom ulju dok ne poprime lepu zlatnu boju.
Piletinu poslužiti uz sezonsko povrće, masline malo majoneza, ili po želji.
Aktuelno
Najnoviji broj
26. jun 2025.