21. jun 2022.21. jun 2022.
Miloš Mitroviš (Foto: Glas Podrinja)

Miloš Mitroviš (Foto: Glas Podrinja)

U nedelju na Letnjikovcu Seoske igre Sportskog saveza Srbije

Sportski savez Šapca zajedno sa Sportskim savezom Srbije u nedelju organizuje Seoske igre Sportskog saveza Srbije. Igre će se održati, tradicionalno, na Letnjikovcu, u dvorištu Osnovne škole "Stojan Novaković". Svečano otvaranje je u 9:30, a igre startuju oko 10:00 časova.

Iako je prvobitno bilo prijavljeno 11 ekipa, zbog obaveznog lekarskog pregleda ostalo je šest mesnih zajednica: Gornja Vranjska, Zablaće, Pocerski Pričinović, Drenovac, Majur i Mišar.

Žrebanje (Foto: Glas Podrinja)


-Ove godine imamo 11 dispciplina, jednu više u odnosu na prethodnu godinu. Pored dosadašnjih: fudbala, odbojke, šaha, rvanja, i tradicionalnih disciplina - skoka iz mesta, poligona, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca i klipka, obaranje ruke, nova je trka u džaku. Očekujemo oko 120 učesnika i svaka ekipa je obavezna da ima pet ženskih takmičara. Ovo je opštinski nivo i pobednik ide na regionalni. Ove godine ima pet regiona i po dve prvoplasirane ekipe će obezbediti plasman na republički nivo takmičenja. Pobednik republičkog nivoa takmičenja će, kao i prethodnih godina, dobiti rukometni teren, rekao je Miloš Mitrović u ime Sportskog saveza Šapca.

Satnica i program se mogu naći na Fejsbuk stranici Sportskog saveza Šapca
Glas Podrinja

Najnoviji broj

11. avgust 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa