30. maj 2018.30. maj 2018.
Dani Danske u Šapcu

Dani Danske u Šapcu

Od četvrtka, 31. maja, Ambasada Danske i Grad Šabac organizuju Dane Danske u Šapcu koje će obeležiti niz događaja.
U četvrtak, 31. maja, od 10 do 12 časova u Muzeju šabačkih Jevreja, Ambasada Danske u saradnji sa JKP „Toplana“ organizuje konferenciju „Pametni gradovi i urbana rešenja“, koja će predstavljati sponu između danskih kompanija, upravnika zgrada, predstavnika skupština stanara, Grada Šapca i banaka. Cilj je pronalaženje održivih i finansijski prihvatljivih rešenja za dodatno unapređenje Šapca i kvaliteta života svih njegovih stanovnika.
Od 11 do 12 časova u Biblioteci šabačkoj biće organizovano predavanje o Kraljevini Danskoj, na kome će ambasador Anders Hougor sa saradnicima ukratko predstaviti Dansku najmlađim stanovnicima Šapca.
U Hotelu „Sloboda“, od 12 do 14 časova, ambasada Danske u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, organizuje Drugi sastanak Mreže SKGO za javne nabavke, sa učešćem dva danska stručnjaka iz Organizacije za javne nabavke Danske.
U 13:00 časova, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i ambasador Danske, Anders Hougor, otvoriće na gradskom trgu izložbu „Budućnost Arktika – naša budućnost“. Cilj izložbe je prikazivanje koliko Danci, Farani i Grenlanđani vole svoju kraljevinu i brinu se o njoj. Izložba će biti otvorena do 21. juna.
Od petka, 1. juna do nedelje 3. juna, Grad Šabac i Ambasada Danske organizovaće i prikazivanje danskih filmova u Muzeju šabačkih Jevreja.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa