Инфо

30. мај 2018.30. мај 2018.
Дани Данске у Шапцу

Дани Данске у Шапцу

Од четвртка, 31. маја, Амбасада Данске и Град Шабац организују Дане Данске у Шапцу које ће обележити низ догађаја.
У четвртак, 31. маја, од 10 до 12 часова у Музеју шабачких Јевреја, Амбасада Данске у сарадњи са ЈКП „Топлана“ организује конференцију „Паметни градови и урбана решења“, која ће представљати спону између данских компанија, управника зграда, представника скупштина станара, Града Шапца и банака. Циљ је проналажење одрживих и финансијски прихватљивих решења за додатно унапређење Шапца и квалитета живота свих његових становника.
Од 11 до 12 часова у Библиотеци шабачкој биће организовано предавање о Краљевини Данској, на коме ће амбасадор Андерс Хоугор са сарадницима укратко представити Данску најмлађим становницима Шапца.
У Хотелу „Слобода“, од 12 до 14 часова, амбасада Данске у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, организује Други састанак Мреже СКГО за јавне набавке, са учешћем два данска стручњака из Организације за јавне набавке Данске.
У 13:00 часова, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и амбасадор Данске, Андерс Хоугор, отвориће на градском тргу изложбу „Будућност Арктика – наша будућност“. Циљ изложбе је приказивање колико Данци, Фарани и Гренланђани воле своју краљевину и брину се о њој. Изложба ће бити отворена до 21. јуна.
Од петка, 1. јуна до недеље 3. јуна, Град Шабац и Амбасада Данске организоваће и приказивање данских филмова у Музеју шабачких Јевреја.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa