26. jun 2022.26. jun 2022.
Počele SOI na Letnjikovcu

Počele SOI na Letnjikovcu

Na Letnjikovcu počele Seoske igre Sportskog saveza Srbije

Jutros su na Letnjikovcu počele Seoske igre sportskog saveza Srbije. Za titulju najboljeg nadmeće se šet ekipa: Gornja Vranjska, Zablaće, Pocerski Pričinović, Drenovac, Mišar i Majur, sa ukupno oko 120 takmičara.

Za titulu najboljeg takmiči se 6 ekipa


Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, ovom prilikom podsetio je da je grad Šabac ovu manifestaciju tradicionalno održavao dugi niz godina, a ove godine po drugi put u drugačijem formatu pod patronatom Sportskog saveza Srbije, kao i da će ubuduće podržati afirmaciju ovakvih događaja.

Nakon zvaničnog otvaranja počela su i prva takmičenja, u šahu, bacanju kamena s ramena, odbojci, fudbalu. Na programu su još i rvanje, nadvlačenje konopca i klipka, skok iz mesta, poligon, obaranje ruje, a od ove godine i trka u džaku.

Otvaranje


Svaka ekipa u svom sastavu mora da ima najmanje pet žena. Zbog pravila Sportskog saveza Srbije da su obavezni lekarski pregledi za sve takmičare, ove godine je izostalo učešće većeg broja seoskih mesnih zajednica.

Različite discipline, različiti izazovi




Pobednik će se plasirati naregionalno takmičenje. Po dve prvoplasirane ekipe iz pet regiona u Srbiji obezbediće učešće na republičkom takmičenju. Nagrada za pobednika na republičkom nivou je rukometni teren u selu.



Igre oganizuju Sportski savez Šapca i Sporstki savez Srbije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa