12. avgust 2022.12. avg 2022.
„Cerski marš“, prijave traju i danas

„Cerski marš“, prijave traju i danas

„Čujte Srbi...“ ovogodišnji tradicionalni „Cerski mašr“ posvećen dr Rudolfu Arčibaldu Rajsu
„Cerski marš“, jedna od najvećih rodoljubivih manifestacija u Srbiji, čiji je cilj da se pamtinajviša vrednost, za koju su svoje živote položili naši preci – SLOBODA po 13. put zaredom, ove godine biće održan 14. avgusta.


U nedelji kada obeležavamo slavnu bitku na Ceru, prvu pobedu saveznika u Velikom ratu, trinaest godina zaredom kolona sa hiljadama, uglavnom mladih ljudi, kreće iz Šapca put Cera, do Spomen kompleksa „Cerska bitka“ u Tekerišu, na svojevrsno osmočasovno hodočašće dugo 35 kilometara.
Ovogodišnji „Cerski marš“ posvećen je dr Rudolfu Arčibaldu Rajsu, velikom prijatelju Srbije i Srba, a moto ovogodišnjeg marša jeste naziv njegove knjige - Čujte Srbi...

Trinaesti Cerski marš biće održan 14. avgusta. Učesnici manifestacije, kao i prethodnih godina, okupiće se u 7 sati ujutro na Trgu šabačkih žrtava.

Za sve učesnike manifestacije biće obezbeđena voda, doručak, ručak i prevoz od Cera do grada nakon okončanja marša, te molimo sve zainteresovane da se prijave, kako bi organizacija, kao i prethodnih godina, bila na najvišem nivou.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti preko Fejsbuk stranice „Cerski marš“ ili profila https://www.facebook.com/profile.php?id=100009334719611 na FB ili na cerskimars2022 na Instagramu. Pored profila i stranica na društvenim mrežama moguće je prijaviti se i na broj telefona 065/437-49-21.

Zbog velikog interesovanja građana, prijave su produžene do petka, 12. avgusta.


Ove godine je, zbog svega što se dešava, a pre svega zbog namere nekih svetskih kompanija potpomognutih aktuelnom Vladom Srbije da na Ceru istažuju, kopaju i prave rudnike, važnije nego ikada da mladost Srbije bude tog 14. avgusta na Ceru. Ako sada ne stignemo na Cer, nikada više ne moramo nigde stići.

Čujte Srbi ...

Udruženje građana Cerski marš

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa