Инфо

12. август 2022.12. авг 2022.
„Церски марш“, пријаве трају и данас

„Церски марш“, пријаве трају и данас

„Чујте Срби...“ овогодишњи традиционални „Церски машр“ посвећен др Рудолфу Арчибалду Рајсу
„Церски марш“, једна од највећих родољубивих манифестација у Србији, чији је циљ да се памтинајвиша вредност, за коју су своје животе положили наши преци – СЛОБОДА по 13. пут заредом, ове године биће одржан 14. августа.


У недељи када обележавамо славну битку на Церу, прву победу савезника у Великом рату, тринаест година заредом колона са хиљадама, углавном младих људи, креће из Шапца пут Цера, до Спомен комплекса „Церска битка“ у Текеришу, на својеврсно осмочасовно ходочашће дуго 35 километара.
Овогодишњи „Церски марш“ посвећен је др Рудолфу Арчибалду Рајсу, великом пријатељу Србије и Срба, а мото овогодишњег марша јесте назив његове књиге - Чујте Срби...

Тринаести Церски марш биће одржан 14. августа. Учесници манифестације, као и претходних година, окупиће се у 7 сати ујутро на Тргу шабачких жртава.

За све учеснике манифестације биће обезбеђена вода, доручак, ручак и превоз од Цера до града након окончања марша, те молимо све заинтересоване да се пријаве, како би организација, као и претходних година, била на највишем нивоу.

Сви заинтересовани могу се пријавити преко Фејсбук странице „Церски марш“ или профила https://www.facebook.com/profile.php?id=100009334719611 на ФБ или на церскимарс2022 на Инстаграму. Поред профила и страница на друштвеним мрежама могуће је пријавити се и на број телефона 065/437-49-21.

Због великог интересовања грађана, пријаве су продужене до петка, 12. августа.


Ове године је, због свега што се дешава, а пре свега због намере неких светских компанија потпомогнутих актуелном Владом Србије да на Церу истажују, копају и праве руднике, важније него икада да младост Србије буде тог 14. августа на Церу. Ако сада не стигнемо на Цер, никада више не морамо нигде стићи.

Чујте Срби ...

Удружење грађана Церски марш

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa