Info

15. avgust 2022.15. avg 2022.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Danas počele besplatne obuke u CSU Šabac

U Centru za stručno usavršavanje danas su započele besplatne obuke koje organizuje Kompanija Bex-Express u saradnji sa lokalnom samoupravom. Polaznici će imati priliku da steknu znanje u vezi sa osnovama veb programiranja, unapređenjem veb prezentacije, radom sa bazama podataka, osnovnim konceptima bezbednosti IT infrastrukture. Takođe, nakon završene obuke, imaće mogućnost zaposlenja u Bex-Express kompaniji.

- Privredni savet grada Šapca i Lokalni savet za zapošljavanje su na zajedničkom zadatku, a to je definisanje potreba našeg grada i pružanje adekvatnog odgovora kroz različite mere i programe definisane LAPZ-om u cilju održivog povećanja zaposlenosti. Ciljevi lokalne politike zapošljavanja su pružanje podrške radnom angažovanju lica iz kategorije teže zapošljivih lica, poboljšanje uslova za zapošljavanje mladih, smanjenje nezaposlenosti žena, razvoj karijernog vođenja i savetovanja i povećanje kompetencija nezaposlenih lica kroz sticanje znanja i veština kroz kratke obuke. Trening centar postaje značajan resurs gde se organizuju akreditovaane obuke putem kojih nezaposlena lica stiču nova znanja i veštine,a privreda dobija kvalifikovanu radnu snagu, što je imperativ tržišta rada. Obuke koje danas počinju pravi su primer za sve navedeno, kaže Jelena Milošević, članica Gradskog veća i dodaje da se nada da će polaznici nakon završene obuke biti adekvatno radno angažovani.

Prema rečima Igora Stojanovića iz Kompanije Bex-Express neće svi polaznici edukacije biti zaposleni, nego oni koji pokažu određeni nivo interesovanja i poznavanja materije.
- Naši edukatori su tu da im pruže osnovne informacije koje su bitne za rad IT stručnjaka u našoj kompaniji. Svi imaju priliku da se dokažu, a u zavisnosti od toga kako prođu obuku,pravićemo selekciju. S obzirom da je IT visokorastuća industrija kadrova, svako ko pokaže potreban nivo znanja imaće priliku da radi i sarađuje sa nama. Obuka je usmerena na podršku mladim ljudima koji pronalaze svoju buduću karijeru u IT sektoru, nudi im praktično znanje u nameri da ih međusobno poveže, da im omogući da steknu veštine i pomogne im da se pronađu u određenoj oblasti IT-a koji je jako složena industrija i kompleksan sektor, kaže Stojanović.

Obuke Veb programiranje i Mreža i monitoring trajaće dve nedelje.
- Zaposlen sam, ali sam došao da naučim nešto novo. Kada imamo terijsko znanje, lako ćemo se snaći u praksi, kaže jedan od polaznika.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

24. novembar 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa