16. avgust 2022.16. avg 2022.
Beta

Beta

Poljoprivrednici nastavili blokade saobraćajnica u Novom Sadu

Poljoprivrednici u Novom Sadu i dalje pod blokadom drže deo Bulevara Mihajla Pupina, od Varadinskog mosta do Skupštine grada, odnosno do raskrsnice Ulice Modene i Žarka Zrenjanina.

Predstavnik nezadovoljnih poljoprivrednika na pregovorima sa predstavnicima Vlade Srbije Mileta Slankamenac potvrdio da je plan da blokade budu nastavljene širom Srbije jer još nisu ispunjeni njihovi zahtevi.

Kako je pojasnio za portala 021.rs, na jučerašnjim pregovorima dogovoren je iznos premije za mleko, moratorijum na kredite, subvencije za naftu, ali da nema dogovora o otkupnoj ceni suncokreta.

Ratari su korigovali svoj zahtev sa 75 na 73 dinara po kilogramu suncokreta, ali im Vlada nudi 70,50 dinara, računajući i sve manipulativne troškove.

Sastanak premijerke Ane Brnabić i ratara trajao je juče oko devet sati i prekinut je nešto posle 19 časova kako bi poljoprivrednici izašli i o rezultatima pregovora obavestili ljude na blokadama.

Predstavnici poljoprivrednika sada čekaju da Vlada Srbije mejlom javi cenu suncokreta, a neophodno je da ta cena bude bar 73 dinara kako bi bio postignut dogovor.

Protesti nezadovoljnih poljoprivrednika počeli su pre osam dana i proširili u velikom broju mesta u Srbiji.
Beta

Najnoviji broj

28. septembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa