5. septembar 2022.5. sep 2022.
Četverac sedmi na svetu (foto: KK Zorka)

Četverac sedmi na svetu (foto: KK Zorka)

Dva finala za Šapčane

Šabački kajak i klub „Zorka“ imali su ovog leta tri predstavnika na Svetskom prvenstvu u kajaku za juniore i mlađe seniore u Segedinu. Nije ostvarena potajno sanjana medalja, međutim u dve kategorije posade u kojima su Šapčani imali ulogu izborile su finale i bile blizu i borbe za medalje.

Četverac mlađih seniora na 500 metara gde je nastupao Branko Lagundžić, zajedno sa: Vrdoljakom, Kovačevićem i Stojkovim, uspešno je prebrodio kvalifikacije i polufinale, a potom najbolju trku izveslao u finalu. Vreme 1:22,45 bilo je nepune dve sekunde slabije od Australije koja je osvojila bronzu i ovaj put dovoljno za poziciju sedam. Kvartet Poljske je prvak, Mađari su vicešampioni.

Manjenčić u osmom dvosedu juniora na svetu (foto: KK Zorka)


Luka Manjenčić je nastupao u tri juniorske discipline. Najbolji rezultat je ostvario u dvosedu sa Vješticom, disciplina K2 1.000. Izborili su kroz kvalifikacije i polufinale mesto u velikom finalu gde su vremenom od 3:27,90 zaslužili osmo mesto. Medalje su podelili: Mađarska, Italija, Češka. Manjenčić je veslao u jednosedu na 1.000 metara gde je osvojio prvo mesto u C finalu, ukupno 17, odnosno u jednosedu na 5.000 metara gde je kroz cilj prošao kao 24.

Malović debitovao na planetarnoj smotri (foto: Kajak klub Zorka)


Šapčane je predstavljao i kanuista Mihailo Malović u disciplini jednokleka na 500 metara. Nije uspeo da se plasira u polufinale. Bio je jednu poziciju ispod potrebne u kvalifikacionoj grupi.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa