6. oktobar 2022.6. okt 2022.
Naslovne strane za četvrtak, 6. oktobar 2022. godine

Naslovne strane za četvrtak, 6. oktobar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 6. oktobar, pišu o prvom Samitu Evropske političke zajednice u Pragu koji danas počinje, o očekivanjima koje će Evropa izneti pred predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zatim o izborima u Bosni i Hercegovini, kao i godišnjici od smrti gardista u Topčideru.

ALO - O ratu u Ukrajini, "Šta se dešava sa moćnom ruskom armijom - Ukrajinci u jurišu na Lugansk".

BLIC - Pod naslovom "Nema više ruske nafte za Srbiju" piše da EU ipak nije izuzela Srbiju od sankcija Rusiji. Ubistvu devojčice u Vršcu prethodili propusti nadležnih: "Tukao ženu, osudjen, a dali mu da čuva dete".

VEČERNjE NOVOSTI - Samit Evropske političke zajednice u Pragu: "Vučiću prvo pitanje: Kad će sankcije?" - piše list. Drastično kršenje vladine uredbe "Ruski pelet prodaju i za 410 evra po toni". Rušenje crkve iz 14. veka u Novom Pazaru otvorilo pitanje zaštite baštine: "Srpska kolevka u mraku nebrige".

DANAS - Podaci Svetske banke pokazuju da srpski zvaničnici olako izriču ocene o velikom uspehu domaće ekonomije: "Srbija 'ekonomski tigar' na dnu regiona". Na izborima u BiH izostala uobičajena podrška Vučića Dodiku jer su, piše list, "Stari sukobi i nesporazumi isplivali na površinu". Prošlo 18 godina od ubistva dvojice gardista u Topčideru, a "Predmet u sudovima neko stavio u fioku".

INFORMER - Politički analitičari ocenjuju za list da slede veliki pritisci na Srbiju, "Džaba im 'sačekuša' u Pragu, Vučić neće uvesti sankcije Rusiji".

KURIR - List prenosi: "Neodgovorno - Darijino ministarstvo već mesec dana ima sudski nalog, ali ne ulazi u nelegalni dom 'Rojal'". Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić povodom Vučićevog odlaska na samit u Prag: "Biće sam protiv njih 40".

NOVA - Piše da će se pred Vučićem u Pragu naći dva pitanja: "Kad će vlada i sankcije Rusiji". List piše da je energetski projekat Obrenovac-Novi Beograd, još jedna prevara: "Od toplovoda ni traga, a plaćamo milionske penale". Savo Manojlović iz pokreta "Kreni-Promeni": "Svesni smo da će vlast probati opet da nas prevari".

POLITIKA - Uoči prvog sastanka Evropske političke zajednice piše: "Srbija će u Pragu biti pod baražnom paljbom". Velika diplomatska pobeda Beograda je to što "Zahtev Prištine nije došao ni na dnevni red Saveta Evrope".

SRPSKI TELEGRAF - List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, "Nafta nam stiže od Saudijaca koje ceo svet moli za pomoć".
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa