Инфо

6. октобар 2022.6. окт 2022.
Насловне стране за четвртак, 6. октобар 2022. године

Насловне стране за четвртак, 6. октобар 2022. године

Београдски дневни листови на насловним странама издања за четвртак, 6. октобар, пишу о првом Самиту Европске политичке заједнице у Прагу који данас почиње, о очекивањима које ће Европа изнети пред председника Србије Александра Вучића, затим о изборима у Босни и Херцеговини, као и годишњици од смрти гардиста у Топчидеру.

АЛО - О рату у Украјини, "Шта се дешава са моћном руском армијом - Украјинци у јуришу на Луганск".

БЛИЦ - Под насловом "Нема више руске нафте за Србију" пише да ЕУ ипак није изузела Србију од санкција Русији. Убиству девојчице у Вршцу претходили пропусти надлежних: "Тукао жену, осудјен, а дали му да чува дете".

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ - Самит Европске политичке заједнице у Прагу: "Вучићу прво питање: Кад ће санкције?" - пише лист. Драстично кршење владине уредбе "Руски пелет продају и за 410 евра по тони". Рушење цркве из 14. века у Новом Пазару отворило питање заштите баштине: "Српска колевка у мраку небриге".

ДАНАС - Подаци Светске банке показују да српски званичници олако изричу оцене о великом успеху домаће економије: "Србија 'економски тигар' на дну региона". На изборима у БиХ изостала уобичајена подршка Вучића Додику јер су, пише лист, "Стари сукоби и неспоразуми испливали на површину". Прошло 18 година од убиства двојице гардиста у Топчидеру, а "Предмет у судовима неко ставио у фиоку".

ИНФОРМЕР - Политички аналитичари оцењују за лист да следе велики притисци на Србију, "Џаба им 'сачекуша' у Прагу, Вучић неће увести санкције Русији".

КУРИР - Лист преноси: "Неодговорно - Даријино министарство већ месец дана има судски налог, али не улази у нелегални дом 'Ројал'". Председница Владе Србије Ана Брнабић поводом Вучићевог одласка на самит у Праг: "Биће сам против њих 40".

НОВА - Пише да ће се пред Вучићем у Прагу наћи два питања: "Кад ће влада и санкције Русији". Лист пише да је енергетски пројекат Обреновац-Нови Београд, још једна превара: "Од топловода ни трага, а плаћамо милионске пенале". Саво Манојловић из покрета "Крени-Промени": "Свесни смо да ће власт пробати опет да нас превари".

ПОЛИТИКА - Уочи првог састанка Европске политичке заједнице пише: "Србија ће у Прагу бити под баражном паљбом". Велика дипломатска победа Београда је то што "Захтев Приштине није дошао ни на дневни ред Савета Европе".

СРПСКИ ТЕЛЕГРАФ - Лист преноси изјаву председника Србије Александра Вучића, "Нафта нам стиже од Саудијаца које цео свет моли за помоћ".
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa