Info

2. decembar 2022.2. dec 2022.
Vladan Krasavac, najbolji načelnik okruga (foto: Kabinet načelnika MUO)

Vladan Krasavac, najbolji načelnik okruga (foto: Kabinet načelnika MUO)

Dodeljena nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" za 2022. godinu

U znak sećanja na lik i delo velikog dobrotvora i zadužbinara XIX veka, srpskog rodoljuba i učitelja Mihajla Miše Anastasijevića, koji je ostavio dubok trag u našoj istoriji, kao čovek širokog duha i plemenitog srca, ustanovljena je nagrada "Kapetan Miša Anastasijević". Više od dve decenije dodeljuje se najuspešnijim pojedincima,preduzetnicima i institucijama.

Ove 2022.godine izabrano je 20 privrednih i društvenih subjekata i stvaralaca koji su najbolji u svojoj oblasti i koji su pokazali društvenu odgovornost za svoj rad. Priznanje je u isto vreme podstrek da se sa radom nastavi sa još većim elanom i boljim rezultatima. Vreme u kome živimo izuzetno je složeno, a od laureata se očekuje da daju doprinos prevazilaženju teškoća u kojima se nalazimo.

Nagradu dodeljuju univerziteti u Novom Sadu, Beogradu, Istočnom Sarajevu i Banjaluci, privredne komore Srbije i Republike Srpske i novosadski "Media Invent".

Svečano uručenje priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" održano je u ponedeljak 28. novembra 2022.godine u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu u programu pod nazivom "Od Kapetana Miše do Nikole Tesle".

Pored Vladana Krasavca, načelnika Mačvanskog upravnog okruga, ovogodišnji laureati su: Prof. dr Srđan Kolaković, dekan Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu; Prof. dr Dragan Stanić, predsednik Matice srpske; Mr Milan Jarić, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam; Stanko Ljubičić, pomoćnik gradonačelnika Grada Novog Sada; Branislav Mamić, sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine; Zoran Semenović, predsednik opštine Šid; Prof. dr Aleksandar Redžek, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Sremska Kamenica; Vesna Vučurević, predsednik Grupe "Univereksport"; Predrag Mihajlović, predsednik Upravnog odbora Udruženja banaka Srbije;Siniša Pratljačić,predsednik Izvršnog odbora "Globus osiguranje"; Danijela Maletić, Savet za socijalno preduzetništvo Republike Srbije; Vladimir Gogoljev, direktor kompanije” Levi 9 Serbia”; Dušan Latas, vlasnik “Somborelektro” doo; Milenko Rajak, direktor "Sani-Hem”; Milan Glušac, direktor “Elektrosombora”-RJ Vrbas; Mr Zoran Nikolić, direktor Instituta “Vatrogas” Novi Sad ; Ljubo Perišić,Fabrika vode “DIVA”; Ljubica Gojgić, novinarka RTV Vojvodine; Muzička grupa “THE FRAJLE”.
Foto: Kabinet načelnika MUO

Vladan Krasavac priznanje je dobio za najboljeg načelnika okruga koji je, po mišljenju žirija, svojim radom i znanjem doprineo kvalitetnoj saradnji republičkih organa i lokalnih samouprava sa područja Mačvanskog upravnog okruga u cilju ostvarenja brojnih projekata i boljeg života svih građana. Svakodnevna komunikacija uslovila je aktivnosti koje su tokom godine realizovane u svim sferama života i u složenim društvenim prilikama.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa