23. januar 2023.23. jan 2023.
Izložba u Biblioteci šabačkoj: Sveti Sava, svetli i obasjava

Izložba u Biblioteci šabačkoj: Sveti Sava, svetli i obasjava

U sredu, 25. januara 2023. godine, u 12 časova u galeriji Biblioteke šabačke svečano će biti otvorena izložba „Sveti Sava, svetli i obasjava“, u okviru koje će biti prikazani radovi sa 1. književno-likovnog konkursa koji je raspisala upravo Biblioteka.

Cilj ovog Konkursa je da bogato književno stvaralašvto inspirisano likom i delom ovog velikog svetitelja i prosvetitelja postane inspiracija za nastajanje dečjih likovnih ostvarenja. Pored Jelene Podgorac Jovanović, direktorke Biblioteke šabačke, na otvaranju izložbe će govoriti i Sonja Petrović Jagić, istoričarka umetnosti i članica Saveta galerije Biblioteke šabačke.

Konkurs „Sveti Sava, svetli i obasjava“ bio je namenjen učenicima od petog do osmog razreda koja pohađaju školu na teritoriji grada Šapca. Likovna ostvarenja su nadahnuta pričama, legendama, poslovicama i žitijama o Svetom Savi. Na konkurs je pristiglo preko 100 radova iz 11 škola. U žiriranju izložbe su učestvovale članice Saveta galerije Biblioteke šabačke – Tatjana Marković, Sonja Petrović Jagić, Mina Stupar i Kristina Aleksić. Na svečanom otvaranju biće dodeljene i tri ravnopravne i jedna specijalna nagrada.

Zainteresovani sugrađani moći će da pogledaju postavku do 20. februara 2023. godine.
FB stranica Biblioteke šabačke

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa