29. januar 2023.29. jan 2023.
Beta

Beta

Đokoviću 10. titula u Melburnu, 22. grend slem trofej i povratak na prvo mesto ATP liste

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je 10. titulu na Otvorenom prvenstvu Australije i 22. grend slem trofej u karijeri, pošto je u finalu u Melburnu pobedio četvrtog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa posle tri seta, 6:3, 7:6, 7:6.

Đoković je pobedio posle dva sata i 56 minuta i osvojio 10. titulu u Melburnu i 22. grend slem trofej u karijeri i izjednačio se sa rekorderom Špancem Rafaelom Nadalom. Takođe, današnjim trijumfom Đoković se vratio na prvo mesto ATP liste.

Đoković je u četvrtom gemu prvog seta oduzeo servis Cicipasu, prednost brejka sačuvao je do kraja i poveo je u meču. U drugom setu nije bilo brejka, pošto Cicipas u 10. gemu nije uspeo da iskoristi brejk i set loptu, pa je odigran taj-brejk, koji je srpski igrač dobio sa 7:4.

Cicpas je u prvom gemu trećeg seta napravio brejk, Đoković je odmah u narednom uzvratio i izjednačio na 1:1, a zatim je posle gema osvojenog na svoj servis poveo sa 2:1. Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise i ponovo je odigran taj-brejk.

Đoković je dobro počeo taj-brejk poveo je sa 5:0, Cicipas se primakao 3:6 i na 5:6, ali je srpski teniser iskoristio treću meč loptu i osvojio 22. grend slem trofej u 33. finalu najvećih turnira.

Cicipas je drugi put igrao finale grend slem turnira i drugi put je izgubio od Đokovića. Prethodno su igrali 2021. godine na Rolan Garosu kada je grčki teniser imao dva seta prednosti, ali je izgubio posle pet setova.
Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa