Info

31. januar 2023.31. jan 2023.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Članovi Saveta za bezbednost saobraćaja posetili OŠ „Nikolaj Velimirović“

„Pažljivkova smotra“ u šabačkim školama i vrtićima

Treću godinu zaredom u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja šabački Savet realizuje tu manifestaciju koja se održava na nivou cele države.
U okviru prva faze „Pažljivkove smotre“ članovi Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca, koji taj projekat realizuju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, posetili su u utorak OŠ „Nikolaj Velimirović“ u Šapcu. Ove godine, sve škole i vrtići sa teritorije grada učestvuju u realizaciji tog nacionalnog projekta, a u Šapcu će se nadmetati blizu 3.400 predškolaca i školaraca.
Glas Podrinja

Članica Saveta za bezbednost saobraćaja grada Šapca Sandra Mićić navela je da treću godinu zaredom u saradnji sa Agencijom realizuju tu manifestaciju koja se održava na nivou cele države.

-Ovog puta smo uspeli da napravimo najveći obuhvat dece predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, odnosno prvog i drugog razreda osnovne škole. Na teritoriji celog grada i okoline deca se susreću sa sažimanjem svih znanja koja imaju i koja su stekla u toku ciklusa obrazovanja na temu bezbednosti u saobraćaju. Takmičenje nije primarni cilj ove smotre, već da sagledamo sve što su deca do sada naučila i šta treba još da savladaju da se bezbedno ponašaju u saobraćaju- rekla je Mićićeva.

Glas Podrinja

Učenice drugog razreda Natalija Đurić i Petra Jocković učestvovale su na smotri i prošle godine, a svoja znanja će proširiti i obnoviti i na ovogodišnjoj.

-Naučila sam kako treba da bezbedno prelazimo ulicu, da pazimo na semaforu, da moramo kad je noć da nosimo opremu koja svetli da bi nas vozači videli, kada nema kolovoza da se krećemo levom stranom, ako nas ima više u koloni, jedno iz drugog- istakla je Natalija dok je Petra podsetila da na pešačkom prelazu treba stati, pogledati levo- desno, pa opet levo i onda polako krenuti na drugu stranu ulice.

-Ako se slučajno promeni svetlo u crveno, ne treba da se vratimo, treba samo malo bržim tempom da pređemo ulicu. U kolima treba da budemo na zadnjem sedištu, da se vežemo i budemo mirni- naglasila je Petra.


Direktor OŠ „Nikolaj Velimirović“ Nenad Jović pohvalio je projekat Agencije i Saveta i njegov značaj za edukaciju dece. Škola je dobila i zahvalnicu za učešće u manifestaciji.
Glas Podrinja

-Prošle godine smo bili izabrani među šest škola sa teritorije grada da učestvujemo u ovoj smotri. Ove godine se organizuje u svim školama. Mi smo jedna od gradskih škola gde se realizuje ovo nadmetanje i oko 250 učenika, zajedno sa izdvojenim školskim jedinicama, naučilo je osnove o saobraćaju i propisima ponašanja, što je cilj edukacije same dece- rekao je Jović.


„Pažljivkova smotra“ je projekat na temu bezbednosti saobraćaja čiji je cilj razvoj i unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece, a posebno unapređenje znanja i stavova o bezbednom učešću dece u saobraćaju. Deca će se nadmetati u četiri faze: školska, opštinska, regionalna i republička smotra. Prošle godine, učenici OŠ „Janko Veselinović“ iz Šapca bili su prvaci države u pokazanom znanju.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa