6. februar 2023.6. feb 2023.
Foto: www.freepik.com

Foto: www.freepik.com

Marketing

5 najvažnijih stavki u opremanju prostora

Jedna od najvažnijih stavki prilikom prelaska u novu kancelariju ili konačne kupovine novog doma jeste opremanje prostora. Takav proces često ume da bude komplikovan i dugotrajan, te on sa sobom može da nosi i određene peripetije. Ipak, jako je važno poznavati sopstvene želje i afinitete, kako biste mogli na adekvatan način opremiti prostor u kome se nalazite.

Iako opremanje prostora u najvećoj meri zavisi od vaših želja i onoga što vi smatrate kao lepo, postoje neki koraci koje bi trebalo svako da isprati kako bi opremanje prostora prošlo gotovo neopaženo. Bilo da opremate ugostiteljski objekat, sopstveni dom ili kancelariju u koju planirate da se uselite, neki saveti su univerzalni i pomoći će vam u bilo kojoj prilici. Zbog toga, ispratite sledećih nekoliko stavki kako biste opremili željeni prostor bez imalo muke.

Za početak napravite dobru organizaciju


Kada vam sine ideja za uređivanje i opremanje prostora, zajedno sa njom će vam doći milion sitnih detalja i ideja koje biste mogli da ubacite u prostoriju. Važno je da se tih misli na neko vreme rešite, te da se maksimalno posvetite organizaciji i čitavom procesu opremanja prostora. Na samom početku, važno je znati o kakvoj prostoriji je reč, koliko novca i vremena će vam biti potrebno kao i kako želite da taj prostor na kraju izgleda.

Na samom početku, informacije poput određenih detalja, sitnica koje ćete ubaciti ili boje zidova i nisu toliko važne. Nasuprot tome, važno je da se pravovremeno organizujete kako bi čitav proces opremanja prostora prošao bez tenzija i stresa. Zbog toga, na vreme angažujte majstore, istražite sve opcije i pogodnosti kada je u pitanju proces opremanja prostorije i odredite izgled prostora koji želite da opremite.

Odlučite kakav će biti raspored predmeta u prostoriji


Bilo da je u pitanju opremanje novog doma, kancelarijskog prostora, prodavnice, ugostiteljskog objekta ili neke druge prostorije, važno je da znate kakav raspored predmeta i nameštaja tu želite. Iako je tu moguće posvetiti se mašti i urediti prostor po vašoj volji, bilo bi dobro konsultovati se sa stručnim ljudima kako ne biste prostoriji uskratili koristan prostor i prohodnost.

Pri biranju predmeta i nameštaja za određenu prostoriju, trudite se da izaberete što kvalitetniji i praktičniji nameštaj, kako bi vam on trajao dugo. Sa druge strane, nemojte prenatrpavati prostor stvarima koje nikada nećete koristiti, a koje bi mogle da smetaju ljudima koji će tu živeti ili provoditi određeno vreme. Zbog toga, dobro razmislite pre nego što pođete u kupovinu za opremanje prostora.

Foto:www.freepik.com


Opremite prostor korisnim i inovativnim sadržajima


Zahvaljujući velikom razvoju tehnike, danas je moguće opremiti prostor tako da nam on služi u svakom smislu. Ne ustručavajte se da sebi obezbedite nameštaj, predmete i sadržaje koji će vam znatno olakšati boravak u prostoriji, ali i omogućiti udobnost i komfor. Osim što će vam takvi predmeti obezbediti udobnost, i vama i vašim gostima biće prijatno da boravite tu.

Primera radi, ukoliko opremate sopstveni ugostiteljski objekat, sank stolice i barski stolovi biće odličan izbor, zato što pružaju lagodnost i osećaj opuštenosti. Ukoliko želite da stvorite sopstvenu poslovnu kancelariju i opremite je tako da pruži udobnost vašim klijentima, izaberite udobnu fotelju ili stolicu sa naslonom za ruke. Sa druge strane, komfor vašeg novog dnevnog boravka ogledaće se u prostranoj i udobnoj ugaonoj garnituri, ali i u sofi za opuštanje.

Posvetite se detaljima

Kada opremanje prostora dođe do određenog stadijuma, važno je da razmislite kakve detalje želite u određenom ambijentu. Pre svega, treba da znate da sa detaljima ne treba preterivati, kako prostorija ne bi izgledala previše natrpana, pa samim ti i nefunkcionalna. Zbog toga, detalji poput vaze sa cvećem, zidne slike, tapeta svedenih boja ili sveće na stolu upotpuniće vaš prostor i daće mu posebnu notu, dok ćete vi i gosti uživati u takvom ambijentu.

foto: www.freepik.com


Vodite računa o održavanju predmeta i nameštaja

Kada određeni prostor koji ste opremali ugleda svetlost dana, to nije kraj vašem angažovanju. Naime, kao i svaki prostor, tako će i ovaj zahtevati konstantno održavanje i brigu o svim predmetima, nameštaju i sadržajima koji se unutra nalaze. Nemojte dozvoliti da prostorom vlada prašina, budući da će to vremenom uništiti nameštaj i sve predmete unutra, ali i lepotu koju prostor ima. Pored toga, budite slobodni da povremeno obnovite detalje u prostoriji, čime ćete odoleti jednoličnosti, a doprinećete novoj svežini prostora.

Kada je u pitanju opremanje prostora, važno je da uskladite svoje želje i afinitete sa svim onim što zahteva čitav proces uređenja prostorija. Ukoliko budete ispratili navedene korake, vaše opremanje prostora proći će bez napetosti i stresa, a kao rezultat dobićete ambijent u kome ćete uživati.
PR

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa