Info

26. februar 2023.26. feb 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

TO Ljubovija na 44. Međunarodnom sajmu turizma

Pod sloganom „Kad je odmor nije teško“ na Beogradskom sajmu se od 23. do 26. februara 2023. godine održava tradicionalna turistička smotra celog regiona jugoistočne Evrope i drugih delova sveta. Na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstaviće se oko 350 izlagača iz 33 zemlje, a zemlja partner Sajma turizma 2023. je Narodna Republika Kina.

Među izlagačima je Turistička organizacija opštine Ljubovija, čiji se štand nalazi kao i svake godine u regiji Podrinja, gde zajedno nastupaju sa Gradom Loznica, opštinama Mali Zvornik i Krupanj. Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović posetio je Sajam turizma i zajedno sa direktorkom Turističke organizacije opštine Ljubovija Jelenom Tešić iskoristio priliku da kroz nekoliko sastanaka razmeni nove ideje o unapređenju turističke ponude ove opštine.

Prema proceni Jelene Tešić, ovogodišnja poseta Sajmu turizma je rekordna, kao i poseta štandu Turističke organizacije opštine Ljubovija, zahvaljujući dobroj poziciji u centralnom delu Sajma.
- Naš akcenat ovogodišnjeg izlaganja je na Drinskoj regati, najvećoj manifestaciji u Ljuboviji koja se svake godine, druge subote jula, organizuje na reci Drini. Pored Drinske regate i spusta niz reku od 40 kilometara, naši posetioci imaju priliku i da se dobro provedu u pratećem sadržaju, jer opština Ljubovija i Turistička organizacija opštine Ljubovija prirede bogat kulturno-zabavni program, kao i sportska takmičenja. Naša druga manifestacija po veličini je Gastro festival i održava se svake godine druge subote maja. Pored toga, imamo još mnogo manifestacija koje organizuju naša udruženja“, kaže Jelena Tešić.

Gosti u Ljuboviji vreme mogu da provedu u aktivnom odmoru, tj. u sportsko-rekreativnom turizmu koji je izuzetno razvijen u ovoj opštini. Bogatstvo prirode pruža, ne samo splavarenje rekom Drinom, već i planinarenje, pešačenje, biciklizam, alpinizam, a prelepi kanjoni svake godine privlače sve veći broj posetilaca.

Posebno se izdvaja verski turizam, jer se na teritoriji opštine Ljubovija nalazi 4 manastira i 14 crkava, a još tri crkve su u izgradnji. Na jednom tako malom prostoru dostupno je puno mogućnosti i bogat sadržaj koji se nudi turistima.

Pored regije Podrinja, predsednik Jovanović posetio je i štandove drugih turističkih organizacija gde se upoznao sa njihovom ponudom i planovima za unapređenjem turističke ponude.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa