21. mart 2023.21. mar 2023.
Poezija i magnolija u Biblioteci (Foto: Glas Podrinja arhiva)

Poezija i magnolija u Biblioteci (Foto: Glas Podrinja arhiva)

Obeležen Svetski dan poezije u Biblioteci

Svetski dan poezije se obeležava od 1999. godine od strane UNESKO-a sa ciljem promocije čitanja, pisanja, objavljivanja i učenja poezije u čitavom svetu, kao i davanje „novih podsticaja i priznanja nacionalnim, regionalnim i internacionalnim poetskim pokretima”
U dvorištu Biblioteke šabačke, 21. marta, pod magnolijom, priređen je program „Miris poezije“ povodom Svetskog dana poezije. U programu su učestvovali direktori i zaposleni u šabačkim obrazovnim ustanovama i ustanovama kulture, profesori maternjeg jezika, pesnici, glumci, novinari i učenici Osnovne škole „Nata Jeličić“.

Recitovanjem stihova iz omiljenih pesama podsetili su sve na snagu i važnost pesničke reči koja je sve više na margini društvenog interesovanja, istakli su iz Biblioteke šabačke ovim povodom.

-Poetski pogled na svet je poseban, jer za njega treba mnogo strpljenja i upornosti da bismo ga dokučili. Uz stihove i rime domaćih i stranih pesnika obeležili smo Svetski dan poezije. Ima li boljeg načina da slavimo poeziju, nego okupljeni pod magnolijom koja nas je počastila svojim divnim cvetovima, donoseći proleće - naglasila je direktorka Biblioteke šabačke Jelena Podgorac Jovanović.

Svetski dan poezije se obeležava od 1999. godine od strane UNESKO-a

Svetski dan poezije se obeležava od 1999. godine od strane UNESKO-a sa ciljem promocije čitanja, pisanja, objavljivanja i učenja poezije u čitavom svetu, kao i davanje „novih podsticaja i priznanja nacionalnim, regionalnim i internacionalnim poetskim pokretima” (UNESKO definija dana).
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa