16. april 2023.16. apr 2023.
Održano šest galopskih trka (Foto: Glas Podrinja)

Održano šest galopskih trka (Foto: Glas Podrinja)

Održan prvi trkački dan u Šapcu

Jaka kiša obeležila je prvi trkački dan na Šabačkom hipodromu. Ipak, to nije sprečilo najodanije ljubitelje galopera da odgledaju svih šest trka.

Gotovo sve vreme padala kiša (Foto: Glas Podrinja)


Pobednik trke dana "Uskršnje trke" bio je Near Poet, vlasnika Almina Alića, u treningu kod Tamare Šendeković i sa Đorđem Perovićem u sedlu. Drugi je kroz cilj prošao Impossible Star vlasnika Miroslava Lazića, sa okejom Aleksom Šašićem, čiji je trener takođe Tamara Šendeković. Treći je bio Berrygar braće Jukovića, sa Goranom Mešetovićem u sedlu, kog je trenirao Dejan Pajić. Kao četvrti je na cilj stigao Double Triomphe, još jedno grlo koje trenira Tamara Šendeković, a vlasništvo je Almina Alića, jahao ga je Milan Konkolj.

Uručenje pehara vlasniku pobedničkog grla trke dana (Foto: Glas Podrinja)


"Uskršnja trka" danas je bila peta po redu. Trčana je na 1.700 metara, za sva grla od četiri godine i starija.

Startovala skoro sva upisana grla (Foto: Glas Podrinja)


Prva današnja trka nosila je naziv "Dom zdravlja" i trčana je na 1.200 metara, za sva grla od tri godine bez pobede. Prvi je kroz cilj prošao On The Ratller štale "Antilop", sa džokejom Đorđem Perovićem, u treningu kod Tamare Šendeković. Drugi je bio Jack The Giant Miroslava Lazića, sa Aleksom Šašićem u sedlu, takođe u treningu kod Tamare Šendeković. Treće mesto zauzeto je Princ Ivana Subotića, sa Stanarevićem u sedlu, čiji je trener Živanović.

Džokeji spremni za sve vremenske uslove (Foto: Glas Podrinja)


Drugu trku, "TOŠ Šabac", na 1.300 metara, za grla od četiri godine i starija, osvojila je Rosa Sham, vlasnika i trenera Šendekovića, sa džokejom Milanom Konkoljem. Drugi je kroz cilj prošao Maks Maksi Milana Nikolića, kom je jahač bio Mustafić, a trener Kolar. Treće mesto zauzelo je još jedno grlo Šendekovića Silver Pepper, sa Đorđem Perovićem u sedlu. Četvrti je stigao Auensir štale Marković, sa džokejom Kristijanom Njezijem.

Pehari za pobednike (Foto: Glas Podrinja)


Pobednik "Prolećne trke", na 1.300 metara, za četiri godine i starija grla, bilo je grlo Flitsch braće Vatić, u treningu kod Tamare Šendeković i sa Đorđem Perovićem u sedlu. Drugi je na cilj stigao Dante's Peak Ružića, kogtakođe trenira Tamara Šendeković, sa džokejom Aleksom Šašićem. Treće mesto osvojio je Lavalon, sa Kristijanom Njezijem, u vlasništvu štale Mladenović. Četvrti je kroz cilj prošao Achilles Srb, vlasnika i trenera Šendekovića, a jahao ga je Milan Konkolj.

Trčalo se i po pljusku (Foto: Glas Podrinja)


Iako je za trku "Džokej klub" bilo upisano šest grla, startovala su samo četiri. Prva je kroz cilj prošla Quick Angel Srb Branislava Rakića, sa džokejom Milanom Konkoljem i trenerom Tamarom Šendeković. Sa malim zaostatkom, drugi je bio Fiery Bond Miroslava Lazića, sa džokejom Đorđem Perovićem, čiji je trener takođe Tamara Šendeković. Treća je stigla Polixena iz Zobnatice, sa džokejom Goranom Mešetovićem i trenerom Tanaskovićem. Četvrti je bio Texas Hold'em braće Hadžića, sa džokejom Željkom Ilićem, još jedno grlo koje trenira Tamara Šendeković.

Istinske ljubitelje loše vreme ne može oterati sa hipodroma (Foto: Glas Podrinja)
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa