Info

31. maj 2023.31. maj 2023.
Gradski stručno-operativni tim noćas hitno zasedao - ekipe na terenu

Gradski stručno-operativni tim noćas hitno zasedao - ekipe na terenu

Zbog velike količine kiše koja je pala i nakon izveštaja sa terena Stručno operativni-tim sa komandantom Štaba za vanredne situacije u Šapcu, hitno je održao sednicu sinoć u 23 časa, i doneo zaključak o delovanju na terenu u narednih 8 časova.

-Kritične deonice su u Petkovici, gde je poplavljeno poljoprivredno zemljište, a voda preti da ugrozi i okolna domaćinstva. Vodoprivredno društvo ,,Sava" odmah je izašlo na teren sa odgovarajućom mehanizacijom da bi se pojačali nasipi i zaštitila domaćinstva. Između sela Desić i Grušić trenutno je prekinut saobraćaj, zbog velike količine vode na kolovozu. U Metkoviću se voda povlači, ali još postoji opasnost od plavljenja domaćinstava, konstatovano je na sastanku.



Štab je raspravljao o eventualnoj evakuaciji domaćih životinja ukoliko za tim bude potrebe.

Iz bezbednosnih razloga isključena je električna energija u Rumskoj. U Bojiću je, takođe, bilo problema sa ulaskom velike količine vode u dvorišta i okolne objekte. Na nekoliko mesta bilo je i evakuacije građana.

Deo mehanizacije će biti lociran kod Elektrodistribucije Šabac, gde se u ranim jutarnjim časovima očekuje porast vodostaja u Cerskom obodnom kanalu.

Ekipe VD ,,Sava", JP ,,Infrastruktura", vatrogasno-spasilačke ekipe, ekipe ,,Jugokop-Podrinja", komunalne milicije i policije celu noć su na terenu, kako bi pomogli građanima i javljali Štabu o trenutnim potrebama na pojedinim delovima teritorije grada.

Novi sastanak stručno-operativnog tima zakazan je za rane jutarnje časove, gde će se analizirati stanje tokom noći i doneti zaključci i mere.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa