1. jun 2023.1. jun 2023.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Mačvanski okrug posle nevremena

Željko Marjanović, komandant okružnog štaba za vanredne situacije, načelnik Mačvanskog okruga izjavio je za RTS da je prema poslednjim informacijama nivo reka u opadanju na teritoriji okruga. Ističe da je u Loznici, Šapcu, Koceljevi i Vladimircima tokom jučerašnjeg dana proglašena vanredna situacija.

Obilne padavine uslovile su izlivanje vodotoka i bujične poplave u pojedinim delovima zemlje. U Mačvanskog okruga, u selu Gornja Vranjska evakuisano je dvadeset četvoro meštana, voda je nanela velike štete u domaćinstvima i na poljoprivrednom zemljištu, a uništeni su brojni lokalni putevi.

Željko Marjanović, komandant okružnog štaba za vanredne situacije, načelnik Mačvanskog okruga izjavio je za RTS da su prema poslednjim informacijama na teritoriji okruga sve reke u opadanju, te da voda se povlači u korita, kao i da nema opasnosti od poplava.

"Dežuraćemo pored reka u narednom periodu kako bi videli da li nivo vode eventualno raste da bismo intervenisali. To je prvi korak", kaže Marjanović.

Prema njegovim rečima, u Loznici, Šapcu, Koceljevi i Vladimircima tokom jučerašnjeg dana proglašena je vanredna situacija, ali voda polako opada. "Lokalni putevi u Vladimircima su u prekidu. Kada je reč u ostalim delovima okruga nema prekida", objašnjava Marjanović.

Načelnik Mačvanskog okruga Željko Marjanović zaključuje da će komisija izaći naknadno na teren u delovima okruga gde je vanredna situacija kako bi ustanovila štetu i da bi se meštanima pomoglo.
poplave
RTS

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa