2. jun 2023.2. jun 2023.
Robert Lakatoš (foto:CDM)

Robert Lakatoš (foto:CDM)

Virtuoz na violini Robert Lakatoš nastupa povodom obeležavanja slave grada Šapca

U ponedeljak, 5. juna kada se obeležava slava grada Šapca, drugi dan Svete Trojice, u sali muzičke škole Mihailo Vukdragović u 19 časova koncert će održati jedan od najznačajnijih domaćih violinista sa internacionalnom karijerom, pobednik prestižnog takmičenja Pablo Sarasate 2015. godine, Robert Lakatoš. Lakatoš će izvesti neka od najzahtevnijih dela za violinu Debisija, Franka, Isaja i Vijenjavskog uz klavirsku pratnju Aleksandra Đermanovića.

Nakon završetka osnovnih studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi čuvenog pedagoga Dejana Mihailovića, Robert Lakatoš se usavršavao na Univerzitetu umetnosti u Cirihu dok je istovremeno radio sa nekim od najznačajnijih violinista današnjice kao što su Aron Rosend, Julijan Rahlin, Roman Simović i Rudolf Kulman. Lakatoš je dobitnik brojnih domaćih i međunarodnih nagrada a nastupao je sa simfonijskim orkestrima Madrida, Getingena, Krakova, Montereja, Ciriha, Istanbula, Ljubljane i Beograda. Lakatoš nastupa na violini Antonija Stradivarija iz 1709. godine, iz privatne kolekcije čuvenog gudalara Vladimira Radosavljevića čije gudalo takođe koristi.

Ulaz na koncert je slobodan.

Ovaj događaj je deo "Šabačke koncertne sezone 2023" koju organizuje Centar za dobru muziku iz Šapca. Generalni pokrovitelj koncertne sezone je grad Šabac, a sponzori su Elixir Grupa i firma SET. Donatori koncertne sezone su Lusi i Norm Hinman.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa