Инфо

2. јун 2023.2. јун 2023.
Роберт Лакатош (фото:ЦДМ)

Роберт Лакатош (фото:ЦДМ)

Виртуоз на виолини Роберт Лакатош наступа поводом обележавања славе града Шапца

У понедељак, 5. јуна када се обележава слава града Шапца, други дан Свете Тројице, у сали музичке школе Михаило Вукдраговић у 19 часова концерт ће одржати један од најзначајнијих домаћих виолиниста са интернационалном каријером, победник престижног такмичења Пабло Сарасате 2015. године, Роберт Лакатош. Лакатош ће извести нека од најзахтевнијих дела за виолину Дебисија, Франка, Исаја и Вијењавског уз клавирску пратњу Александра Ђермановића.

Након завршетка основних студија на Академији уметности у Новом Саду у класи чувеног педагога Дејана Михаиловића, Роберт Лакатош се усавршавао на Универзитету уметности у Цириху док је истовремено радио са неким од најзначајнијих виолиниста данашњице као што су Арон Росенд, Јулијан Рахлин, Роман Симовић и Рудолф Кулман. Лакатош је добитник бројних домаћих и међународних награда а наступао је са симфонијским оркестрима Мадрида, Гетингена, Кракова, Монтереја, Цириха, Истанбула, Љубљане и Београда. Лакатош наступа на виолини Антонија Страдиварија из 1709. године, из приватне колекције чувеног гудалара Владимира Радосављевића чије гудало такође користи.

Улаз на концерт је слободан.

Овај догађај је део "Шабачке концертне сезоне 2023" коју организује Центар за добру музику из Шапца. Генерални покровитељ концертне сезоне је град Шабац, а спонзори су Елиxир Група и фирма СЕТ. Донатори концертне сезоне су Луси и Норм Хинман.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa