Инфо

29. април 2024.29. апр 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Састанак градоначелника Пајића са представницима Српско-азербејџанске привредне коморе

Градоначелник Шапца Александар Пајић одражао је, у Градској кући, састанак са председником Српско-азербејџанске привредне коморе (САКОМ) Ахметом Муратом Туркоглуом, потпредседницом САКОМ-а Бисерком Јефтимијевић и чланом Управном одбора САКОМ-а Радом Николићем. Том приликом градоначелник је Туркоглуоу уручио захвалницу за успешну сарадњу, као и због стипендирања шабачких студената.

Фото: Глас Подриња


-Поред стипендирања студената, разговарали смо и о великим пројектима. "Азвирт" је велика азербејџанска компанија која је радила ауто-пут Рума- Шабац и тогодину и по пре рока. Сада раде брзу саобраћајницу Шабац - Лозница и рок за завршетак би требао да буде септембар 2027. године, али у данашњем разговору је потврђено да ће, ако време буде послужило, пут бити готов до краја ове године. Поносам сам што тако велика компанија има и друштвену одговорности брине о стипендирању наших најбољих студената. Улагање у децу и знање је будућност Шапца и Србије, рекао је градоначелник Пајић.

Александар Пајић и Ахмет Мурат Туркоглу


Захваљујући одличној сарадњи са градом Шапце и изузетној коориднацији са Одељењем друштвених делатности, САКОМ је до сада финансирао 15 студената са територије Шапца. Тренутно стипендију САКОМ-а добија 10 студената из Шапца, што чини 30 одсто од укупног броја њихових стипендиста.

-Имајући у виду да су млади најдрагоценији део сваког друштва, јер представљају светли део будућности, САКОМ се определио да пружа финансијско охрабрење онима којима је то потребно, а са посебном жељом да им помогнемо да остваре своје снове о образовању. Кроз наш програм стипендирања, за само три године, прошла су 52 студента, рекао је Ахмет Мурат Туркоглу.

Туркоглу је градоначелнику Пајићу поклонио монографију о манастиру "Дубоки поток" који се налази у општини Зубин Поток, а са којим САКОМ гаји пријатељство. Штампање и реализацију монографије у потпуности је финансирао САКОМ.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa