Info

3. jul 2023.3. jul 2023.
Prijem za dve šampionske generacije (foto: Glas Podrinja)

Prijem za dve šampionske generacije (foto: Glas Podrinja)

Prijem za šampionske generacije Metaloplastike

Metaloplastika, šabački rukometni slavni klub, može se pohvaliti da je jedini u Srbiji postao šampion u dve od tri takmičarske kategorije mlađih uzrasta. Godišta 2008 i mlađi, odnosno 2010 i mlađi najbolji su u državi u svom uzrastu.

Najveći uspeh kluba u mlađim kategorijama od osnivanja (foto: Glas Podrinja)


Dve selekcije su krajem maja i početkom juna dosegle vrh uz perfekatn učinak na završnicama Prvenstava gde su ostvarili četiri pobede u četiri meča. Pre toga su slavili titulu u Super ligi RS Vojvodine.

-Istorijski rezultat za klub, prva dvostruka titula šampiona i nema potrebe govoriti koliko smo ponosni na njihov uspeh. Velika zahvalnost trenerima na ozbiljnom, posvećenom radu, roditeljima na podršci i naravno Gradu i sponzorimačija pomoć i podrška ima veliku ulogu u ovim uspesima. Cilj je da nastavnimo sa uspedima i da ovi momci u budućnosti budu nosioci i seniorske selekcije - rekao je direktor Metaloplastike Eliksir Slaviša Stojinović.

Stariji šampionsku generaciju predvodili su Nemanja Aleksić i Miodrag Kažić, koji je i koordinator klupske škole, a mlađu Miloš Mitrović, rekorder po broju nastupa za seniorski tim.

- Naš put je počeo u avgustu prethodne godine,prošli smo kroz regionalne kvalifikacije, Super ligu Regiona i potom završnicu. Ovi momci uživaju u rukometu, gladni su novih znanja i napretka, upesi su plod toga, a osmeh i zadovoljstvo nakon treninga i utakmice su najveća vrednost onoga što svi u klubu činimo - ističe Mitrović.

-Napornu sezonu smo okončali bez poraza. Sve je počelo na Sportskim igrama mladih u avgustu kada smo postali šampioni i naredna dva pehara, regionalni i nacionalni su samo nastavak uspeha odlične generacije od koje i u budućnosti mnogo očekujemo - izjavio je Aleksić.

Zlato nakon tri faze takmičenja (foto: Glas Podrinja)


Grad Šabac je grad sporta, rukomet je jedan od najvažnijih faktora koji su Grad učinili poznatim širom Evrope. Ovakvi rezultati su dokaz da osim slavne prošlosti, uspešne sadašnjosti, šabački rukomet ima i svetlu budućnost, rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić na svečanom prijemu za šampione i rukovodstvo Kluba

-Ponosni smo na uspehe Metaloplastike i na rad škole čiji rezultati su najbolji dokaz kvaliteta. Od kada je hala "Zorka" u vlasništvu Grada, klub ima mogućnost za veliki broj termina za trening, u vreme koje je pogodno za sve i drago mi je da tu mogućnost koriste na najbolji način - rekao je gradonačelnik Šapca.

-Ovi momci na najbolji način predstavljaju, ne samo klub, već i svoj grad, na terenu i van njega, na šta smo posebno ponosni. Najbolji rezultat do sada smo ostvarili, a u budućnosit želimo još ovakvi uspeha, još šampionskih generacija koje će ime kluba i Grada nositi s ponosom - istakao je koordinator škole kluba Miodrag Kažić.
D. B.
  • М. Митровић, тренер генерације 2010/11 (фото: Глас Подриња)
  • Добитници појединачних признања у старијем узрасту (фото: Глас Подриња)
  • С. Стојиновић, директор РК Металопластика Еликсир (фото: Глас Подриња)
  • Добитници појединачих признања у млађем узрасту (фото: Глас Подриња)
  • Н. Алексић и М. Кажић (фото: Глас Подриња)

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa