Инфо

3. јул 2023.3. јул 2023.
Пријем за две шампионске генерације (фото: Глас Подриња)

Пријем за две шампионске генерације (фото: Глас Подриња)

Пријем за шампионске генерације Металопластике

Металопластика, шабачки рукометни славни клуб, може се похвалити да је једини у Србији постао шампион у две од три такмичарске категорије млађих узраста. Годишта 2008 и млађи, односно 2010 и млађи најбољи су у држави у свом узрасту.

Највећи успех клуба у млађим категоријама од оснивања (фото: Глас Подриња)


Две селекције су крајем маја и почетком јуна досегле врх уз перфекатн учинак на завршницама Првенстава где су остварили четири победе у четири меча. Пре тога су славили титулу у Супер лиги РС Војводине.

-Историјски резултат за клуб, прва двострука титула шампиона и нема потребе говорити колико смо поносни на њихов успех. Велика захвалност тренерима на озбиљном, посвећеном раду, родитељима на подршци и наравно Граду и спонзоримачија помоћ и подршка има велику улогу у овим успесима. Циљ је да наставнимо са успедима и да ови момци у будућности буду носиоци и сениорске селекције - рекао је директор Металопластике Еликсир Славиша Стојиновић.

Старији шампионску генерацију предводили су Немања Алексић и Миодраг Кажић, који је и координатор клупске школе, а млађу Милош Митровић, рекордер по броју наступа за сениорски тим.

- Наш пут је почео у августу претходне године,прошли смо кроз регионалне квалификације, Супер лигу Региона и потом завршницу. Ови момци уживају у рукомету, гладни су нових знања и напретка, упеси су плод тога, а осмех и задовољство након тренинга и утакмице су највећа вредност онога што сви у клубу чинимо - истиче Митровић.

-Напорну сезону смо окончали без пораза. Све је почело на Спортским играма младих у августу када смо постали шампиони и наредна два пехара, регионални и национални су само наставак успеха одличне генерације од које и у будућности много очекујемо - изјавио је Алексић.

Злато након три фазе такмичења (фото: Глас Подриња)


Град Шабац је град спорта, рукомет је један од најважнијих фактора који су Град учинили познатим широм Европе. Овакви резултати су доказ да осим славне прошлости, успешне садашњости, шабачки рукомет има и светлу будућност, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић на свечаном пријему за шампионе и руководство Клуба

-Поносни смо на успехе Металопластике и на рад школе чији резултати су најбољи доказ квалитета. Од када је хала "Зорка" у власништву Града, клуб има могућност за велики број термина за тренинг, у време које је погодно за све и драго ми је да ту могућност користе на најбољи начин - рекао је градоначелник Шапца.

-Ови момци на најбољи начин представљају, не само клуб, већ и свој град, на терену и ван њега, на шта смо посебно поносни. Најбољи резултат до сада смо остварили, а у будућносит желимо још овакви успеха, још шампионских генерација које ће име клуба и Града носити с поносом - истакао је координатор школе клуба Миодраг Кажић.
Д. Б.
  • М. Митровић, тренер генерације 2010/11 (фото: Глас Подриња)
  • Добитници појединачних признања у старијем узрасту (фото: Глас Подриња)
  • С. Стојиновић, директор РК Металопластика Еликсир (фото: Глас Подриња)
  • Добитници појединачих признања у млађем узрасту (фото: Глас Подриња)
  • Н. Алексић и М. Кажић (фото: Глас Подриња)

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa