Info

7. jul 2023.7. jul 2023.
Rekonstruisan teren u Varni (Foto: Glas Podrinja)

Rekonstruisan teren u Varni (Foto: Glas Podrinja)

Rekonstruisan teren u dvorištu OŠ "Laza K. Lazarević" u Varni

Teren u dvorištu izdvojene jedinice OŠ "Laza K. Lazarević" u Varni šesti je urađen u školama u poslednje dve i po godine. biće namenjen ne samo učenicima škole, nego i drugim meštanima, pre svega mladima iz ovog sela.

Milan Blagojević (Foto: Glas Podrinja)


-Radovi su veoma brzo završeni zahvaljujući firmi "Jugokop" koja je imala najpovoljniju ponudu. Rekonstrukcijom ovog terena učenici naše škole, njih 180, imaće kvalitetniju nastavu fizičkog vaspitanja, kao i sam boravak u školi. Pored učenika, ovaj teren će koristiti i svi meštani sela. Pored tri miliona dinara, koliko je grad izdvojio za ovaj teren, u prethodnom periodu uližena su velika sredstva u našu školu, kako u matičnu, tako i u sve izdvojene jedinice. Konkretno u ovoj školi u poslednje dve godine izmenjeni su kompletni podovi, opremljeni smo novim nastavnim sredstvima, klupama, tablama. Planira se i dalje da se radi na poboljšanju kvaliteta nastave u školi i ambijenta u školskom dvorištu. Zahvaljujem se u ime škole predstavniku Mesne zajednice Milanu Lončaru, građevinskom inženjeru koji je pomogao oko pripreme projekta terena, kao i stručnog nadzora, rekao je direktor OŠ "Laza K. Lazarević" Milan Blagojević.

Teren za učenike i meštane (Foto: Glas Podrinja)


Pored terena, urađen je i plato ispred škole i put koji spaja školu sa glavnim putem, a kojim će deca bezbednije stizati do svojih učionica.

Aleksandar Gajić (Foto: Glas Podrinja)


-Od preostalih sredstava Mesne zajednice, u dogovoru sa Gradskom upravom, urađen je put koji je povezao put do škole sa glavnim putem. Planira se i da se uradi dečje igralište za decu manjeg uzrasta. Značajno je i što su postavljeni ležeći policajci i usporivači brzine, zbog velike cirkulacije saobraćaja pored škole. Dosta dece u školskom dvorištu provodi vreme i van školskih aktivnosti, do uveče i to zahvaljujući svetlu koje je postavljeno. Sve je urađeno u dogovoru sa Gradskom upravom, a u planu su i neke nove aktivnosti, naveo je Aleksandar Gajić, član Saveta Mesne zajednice Varna i zahvalio Gradskoj upravi grada Šapca.

Velika ulaganja u školu tokom poslednje dve godine (Foto: Glas Podrinja)


Završene radove obišao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić. Tom prilikom je izrazio nadu da će ulaganje u školu biti jedan od razloga koji će zadržati ljude da žive u selu.

-Stvorili smo dobre uslove i radimo na seoskim područjima. Terene smo uradili i na Mišaru, u Petlovači, Štitaru, Pocerskom Pričinoviću, u OŠ "Nata Jeličić" u gradu. Ovde se ne radi samo o školskoj deci, nego je to interes čitavog sela. Teren je osvetljen i moži će da se ostane do kasno, da se bavi sportom. To je nešto što znatno podiže nivo kvaliteta života. Zajedno sa direktorom i menadžmentom škole mnogo smo uložili u ovu školu, ali tako radimo sa svim obrazovnim ustanovama. Želja nam je da obrazovanje bude na znatno višem nivou, rekao je gradonačelnik Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa