15. avgust 2023.15. avg 2023.
Pixabay

Pixabay

Otvoren poziv za popisivače za ovogodišnji Popis poljoprivrede Srbije

Kako prenosi Beta, Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je danas Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače poljoprivrednih gazdinstava, za potrebe Popisa poljoprivrede Srbije 2023, na koji mogu da se prijave do ponedeljka, 21. avgusta.

Popis poljoprivrede sprovešće se od 1. oktobra do 15. decembra, a planirano je da u njemu učestvuje oko 3.000 popisivača, 300 opštinskih i 16 regionalnih koordinatora, koji će biti angažovani od 1. oktobra do 22. decembra.

Zainteresovani za posao popisivača moraju biti punoletni državljani Srbije, da imaju prebivalište ili prijavljeno boravište u našoj zemlji, stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje, kao i da nisu osuđivani, da protiv kandidata za popisivača nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.
Neophodno je znanje rada na računaru i mogućnost pristupa internetu tokom angažovanja.

Predviđeno ja da po popisivaču bude oko 250 gazdinstava, a podaci će biti prikupljani metodom intervjua na terenu, od 1. oktobra do 15. decembra, na osnovu Adresara poljoprivrednih gazdinstava.


Popis poljoprivrede 2023. obuhvatiće poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Srbije, bez obzira na status (porodična gazdinstva, gazdinstva pravnih lica i preduzetnika).


Zainteresovani detalje konkursa mogu da vide na sajtu RGZ-a (njnjnj.stat.gov.rs) i sajtu Popisa poljoprivrede 2023. (popispoljoprivrede.stat.gov.rs).



GP

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa