28. avgust 2023.28. avg 2023.
Ž. Krajišnik (foto: privatni fb profil)

Ž. Krajišnik (foto: privatni fb profil)

Krajišnik: Šampionski kraj juniorskog staža

Žarko Krajišnik, šabački tekvondista, titulom šampiona Evrope stavio je tačku na juniorsku karijeru i već tokom vikenda nastupa kao senior na turniru u Bosni i Hercegovini.

Najvažniji trenutak Evropskog prvenstva u Talinu bio je duel četvrtfinala u kome je preokretom savladao rivala iz Turske.

Krajišnik i Lazić (foto: privatni fb profil)


-Četvrtfinale je bilo presudno. Znao sam ko će mi biti rival. Nisam se dobro osećao u prvoj rundi i delovalo mi je da gubim, međutim čuo sam podršku sa tribina, trener je verovao u mene, spremao taktiku i znao sam da nije šampionski predati se u bilo kom trenutku. Osvežen na pauzu krenuo sam snažnije i uspeo da preokrenem – rekao je novi šampion Evrope.

Uz Žarka je u Estoniji bio trener Miloš Lazić. Kako navodi, sledi prelazak u seniore i borba za seniorsku reprezentaciju.

-Znali smo da je žreb težak. U četvrtfinalu i finalu nije dobro počelo, poražen je u prvim rundama, ali iako se nije odvijalo sve od starta kako smo zamislili, nije gubio prisebnost, veru u sebe, već je čekao trenutak da preokrene meč što je i učinio. Preostale dve runde je rešio u svoju korist i pobedio – rekao je Lazić.

Na istom mestu je organizovano i Evropsko seniorsko prvenstvo u olimpijskim kategorija. Uroš Belanović (TK Šabac) je predstavljao, između ostalih Srbiju.
D. B.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa