8. septembar 2023.8. sep 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Gimnazijalci u humanoj misiji

Humanitarni bazar u Šabačkoj gimnaziji okupio je sve ljude dobrog srca koji žele da pomognu. Ideja je bila da novac prikupljen od 11 do 15 sati u dvorištu škole bude uplaćen za lečenje Darka Markovića, koji je, nažalost, neposredno pred događaj, preminuo. Znajući da je pomoć potrebna Darkovoj porodici i drugima koji su u sličnoj situaciji, organizatori su postavili 29 štandova i na njima posetiocima ponudili knjige za prodaju, kao i slatke i slane grickalice, figure i slično.
(Foto: Glas Podrinja)

To nije prvi put da su gimnazijalci u humanoj misiji.
Direktorka Marijana Isaković sa đacima (Foto: Glas Podrinja)

-Nama je velika radost kad možemo da pomognemo bilo kome i mi tako i učimo naše đake. Zaista su se potrudili. Svaki štand je priča za sebe i srećna sam što su i roditelji to podržali, jer bez njihove pomoći ne možemo da napredujemo. Jako sam zadovoljna zbog ogromnog broja učesnika. Oni sad zajedno navijaju za košarkaše i ceo dan smo posvetili humanitarnim aktivnostima, buđenju empatije kod učenika. Smatramo da će ova manifestacija postati tradicionalna, da uvek treba početi školsku godinu na taj način, da se deci ukaže šta je ono što treba da neguju tokom školovanja- podvukla je direktorka Marijana Isaković.


Učenica četvrtog razreda Šabačke gimnazije Milica Vujović redovni je učesnik sličnih manifestacija.
Milica Vujović (Foto: Glas Podrinja)

-Došli smo da na kreativan i zanimljiv način prikupimo novac za dečka koji je, nažalost, juče preminuo, ali verujemo da je potrebna pomoć njegovoj porodici. Moje odeljenje 4/2 pripremilo je hranu, slatko i slano, napisali smo nekoliko lepih poruka. Mnogo smo se potrudili i nadamo se da ćemo im pomoći koliko možemo- rekla je Milica.


"Duboko nas je rastužila vest o smrti Darka Markovića, čijem smo lečenju namenili prihod od našeg sutrašnjeg Bazara. Bazar ćemo, ipak, održati jer je porodici Marković neophodna pomoć.
Još mnogo ljudi čeka podršku u lečenju. Učenički parlament će na svom sastanku u ponedeljak, 11. septembra 2023. godine, doneti odluku o korišćenju prikupljenih sredstava. Izražavamo duboko saučešće porodici Marković i žalimo za prekinutom Darkovom mladošću", navedeno je u saopštenju Šabačke gimnazije pred sam događaj.


Teodora Pavlović iz odeljenja 3/7 prvi put učestvuje u ovakvoj akciji.

-Želja svih nas je da prikupimo što više novca u humanitarne svrhe. Verujem da će sav novac na kraju biti doniran porodici i ostalima kojima je potreban. Važno je da se ovakve akcije održavaju, jer na taj način možemo da se ujedinimo i da se potrudimo da zajedno pomognemo nekome i tako učinimo dobro delo- smatra Teodora.

Teodora Pavlović (Foto: Glas Podrinja)

Inicijatorka akcije, master pedagog Biljana Drobnjak, koja je sa bibliotekarom Sašom Lazićem bila zadužena za organizaciju i prikupljanje udžbenika za prodaju tokom cele nedelje, podsetila je da je dečak Bogdan, za koga su ranije organizovali bazar, na radost svih, izlečen.
(Foto: Glas Podrinja)

-Bilo je više sajmova knjiga i bazara. Uvek krenemo od knjiga, mislimo da su knjige najvažnije i najznačajnije, da će znanje promeniti svet. Naravno, voleli bismo da prikupljamo novac i da stipendiramo nekog đaka ili pomognemo da ode na neki program u Petnicu ili nešto slično. Uvek se odazovemo kad su učenici spremni, a imamo divne i motivisane đake, tako da nam to nije problem- istakla je Drobnjak.


Humanitarna akcija zaposlenih, učenika i prijatelja gimnazije, naišla je na veliki odziv sugrađana, Biblioteke šabačke, drugih škola, Predškolske ustanove, pojedinaca, roditelja.
D.D.

Najnoviji broj

20. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa