20. septembar 2023.20. sep 2023.
O. Stojanović (foto: Glas Podrinja)

O. Stojanović (foto: Glas Podrinja)

Dan do spektakla: Deset mečeva za sladokusce

Najkvalitetnija i najneizvesnija grupa Evro kupa je u Šapcu, a samo jedan dan deli nas od vaterpolo spektakla na Gradskom bazenu. Iako govorimo u jednini, reč je zapravo o četiri dana spektakla i deset utakmica, od kojih bi većina mogla biti i očekivano je da bude neizvesna.Pet ekipa će se od 21. do 24. septembra boriti za dva mesta u grupnoj fazi drugog najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi, a svaki od timova želi u narednu fazu i neće smatrati sezonu u Evropi uspešnom ukoliko u Šapcu završi svoj put.

kapiten M. Repanović (foto: Glas Podrinja)


Predstavljamo rivale Šapčana:

ORTIĐA (Italija) - prvi favorit grupe, jedan od favorita Evro kupa. Prethodne sezone igrali u polufinalu ovog takmičenja. Nekoliko reprezentativaca Italije imaju, odličnog Japanca Inabea, Amerikanca Kupida i Gruzina Bitadzea, kao internacionalce sa iskustvom. Jedan od golmana je čuveni Tempesti. U Italiji su bolji od njih samo Pro Reko i Breša, ali su ispred velikana poput Posilipa, Savone (finaliste Evro kupa), Trsta, Peskare...


NOI LA SEK (Francuska) - najbolji francuski tim, učesnik kvalifikacija za Ligušampiona gde je bio na pragu čuda i pobede nad Brešom. U ekipi imaju Viktora Rašovića, našeg reprezentativca, najboljeg vaterpolistu SAD Luka Bouvena, reprezentativca Crne Gore Markovića i više reprezentativaca Francuske. Predvodi ih Stefan Ćirić i poput Italijana žele, ne samo narednu fazu, već i borbu za trofej.


DINAMO (Rumunija) - tim koji je 32 puta osvajao Prvenstvo Rumunije, nekada i vicešampion Evrope, danas je treća snaga rumunskog vaterpola. Čine ga igrači iz Rumunije, a predvodnik svima poznati Kozmin Radu.


VALIS (Srbija) - superligaški rival Šapca. Ove sezone ima verovatno najbolju ekipu od osnivanja. Za njih nastupa igrač koji je postigao gol za titulu Šapca 2019. Rogač, potom Kasum, Stanić i Vlahović, uz više reprezentativaca Srbije u mlađim kategorijama.
D. B.

Najnoviji broj

7. decembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa