25. septembar 2023.25. sep 2023.
Jana Lukić osvojila zlato (foto: TK Letnjikovac)

Jana Lukić osvojila zlato (foto: TK Letnjikovac)

Šabački let na Trofeju Galeb

Jana Lukić i Žarko Krajišnik navikli su nas na velika postignuća već godinama u nazad, a članica kluba "Letnjikovac", odnosno član kluba "Šabac" seriju uspeha nastavili su na jednom od najjačih evropskih turnira, Trofeju Galeb u Beogradu. Zlato je zaslužio i Nikola Kljajić

J. Lukić na postolju (foto: TK Letnjikovac fb)


Jana Lukić nastupala je u juniorskoj konkurenciji i osvojila novu zlatnu medalju. Borila se u kategoriji gde je konkurenciju činilo čak 40 učesnika. Put do titule vodio je kroz čak četiri rivalke. Počelo je trijumfom nad reprezentativkom Bosne i Hercegovine, potom je u četvrtfinalu pobeđena reprezentativka Srbije, da bi u polufinalu i finalu Jana pokazala više od predstavnica Hrvatske.

Prva seniorska G1 medalja za Krajišnika (foto: priv. fb profil)


Žarko Krajišnik, juniorski evropski šampion, iako godinama još u kategoriji juniora odlučio se za hrabrio korak i nastup u seniorskoj konkurenciji i to kategoriji do 68 kg koja je bila najbrojnija. Žreb je hteo da prvi rival bude stari znanac iz Bugarske od koga je prethodne godine tri puta gubio, ali je ovaj put Krajišnik bio bolji.

Nošen velikom pobedom pokazao je više u drugom kolu od člana reprezentacije Velike Britanije koji se inače takmiči u težinski jačoj kategoriji, da bi u četvrtfinalu van svih očekivanja pobedio trećeg nosioca, iz Hrvatske, čime je obezbedio medalju. Jedini poraz pretrpeo je od reprezentativca Mađarske u polufinalu. Ovo je prva seniorska G1 medalja za Krajišnika.

Ž. Krajišnik odneo bronzu (foto: priv. fb profil)


Uspesi dvoje pomenutih nisu jedini za šabački tekvondo. TK Šabac je osvojio još jedno zlato. Nikola Kljajić je u juniorskoj kategoriji takođe stigao do vrha. Ostvario je četiri pobede, savladao rivale sa: Kipra, prvog nosioca iz Srbije, potom protivnike iz Grčke u polufinalu i našeg reprezentativca u finalu.

Uroš Belanović (Šabac) je među seniorima prošao uspešno dva kola, ali je u borbi za medalju poražen od olimpijskog šampiona.


Titula za Kljajića
D. B.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa