25. septembar 2023.25. sep 2023.
Prva bronza za Žarka među seniorima najjače klase (foto: priv. fb profil)

Prva bronza za Žarka među seniorima najjače klase (foto: priv. fb profil)

Veliki uspesi TK Šabac na najjačem turniru

Tekvondo klub "Šabac" obogatio je kolekciju medalja jednim zlatom i jednom bronzom sa najjačeg turnira u Evropi ove sezone, Trofeja Galeb organizovanog u Beogradu. Tri takmičara su branila boje svog kluba i Srbije i uprkos sjajnoj konkurenciji postigli odlične rezultate.

Ž. Krajišnik stigao do bronze (foto: priv. fb profil)


Žarko Krajišnik, evropski juniorski šampion, još uvek godinama u ovoj kategoriji, pokazao je potencijal i među seniorima. Stigao je do bronze u najjačoj konkurenciji na turniru, kategoriji do 68 kg. Žreb je hteo da prvi rival bude stari znanac iz Bugarske od koga je prethodne godine tri puta gubio, ali je ovaj put Krajišnik bio bolji. Pokazao je više u drugom kolu od člana reprezentacije Velike Britanije koji se inače takmiči u težinski jačoj kategoriji, da bi u četvrtfinalu pobedio trećeg nosioca, iz Hrvatske, čime je obezbedio medalju. Jedini poraz pretrpeo je od reprezentativca Mađarske u polufinalu. Ovo je prva seniorska G1 medalja za Krajišnika.

Nikoal Kljajić bolji od svih rivala (foto: priv. fb profil)


Nikola Kljajić je postao juniorski šampion na Trofeju Galeb. U svojoj kategoriji je savladao redom rivale sa Kipra, iz Srbije, Grčke i ponovo reprezentatovnog kolegu. Pobeda u drugom kolu bila je nad prvim nosiocem na turniru.

Uroš Belanović je nastupao u seniorskoj konkurenciji. Žreb nije bio naklonjen, ali je uspeo da savlada dva rivala, stigne do četvrtfinala u kome je poražen od olimpijskog šampiona u ovoj kategoriji. Nastupali su iz redova Šapca još Mateja Ivanović i Pavle Obradović.

Uz njih je na turniru bio trener Miloš Lazić.

Trener Lazić i N. Kljajić (foto: priv. fb profil)
D. B.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa