19. novembar 2023.19. nov 2023.
Foto: MUP.RS

Foto: MUP.RS

Ove godine u saobraćajnim nezgodama smrtno stradala 431 osoba

Treća nedelja novembra se obeležava kao Svetski dan sećanja na žrtva saobraćajnih nezgoda. Ove godine obeležava se pod sloganom „Tačka prekida – život pre i posle saobraćajnih nezgoda“.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Slaviša Lakićević poručio je tim povodom da je zajednički zadatak MUP-a i ostalih institucija da čine sve što je u njihovoj mogućnosti kako nijedna osoba ne bi stradala u saobraćajnim nezgodama.

Foto: MUP.RS


Lakićević je naveo da je od početka ove godine, u saobraćajnim nezgodama smrtno stradala 431 osoba, a blizu 3.000 zadobilo je teške telesne povrede. Tokom ove godine u saobraćajnim nezgodama poginulo je desetoro dece, a 122 deteta su povređena.

-Svake godine se na ovaj dan okupljamo sa izuzetno važnim povodom, a to je da odamo počast svim učesnicima u saobraćaju koji su izgubili život u saobraćajnim nezgodama, ali i onima kojima su povrede u saobraćaju promenile život iz korena. Iako ove godine imamo značajno povoljnije stanje bezbednosti saobraćaja u odnosu na prethodne godine, ne možemo biti zadovoljni i pred svima nama je puno rada kako bismo ispunili ciljeve iz Strategije bezbednosti saobraćaja, a to je da budemo među najbezbednijim zemljama Evrope“, poručio je Lakićević.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa