Инфо

19. новембар 2023.19. нов 2023.
Фото: МУП.РС

Фото: МУП.РС

Ове године у саобраћајним незгодама смртно страдала 431 особа

Трећа недеља новембра се обележава као Светски дан сећања на жртва саобраћајних незгода. Ове године обележава се под слоганом „Тачка прекида – живот пре и после саобраћајних незгода“.

Начелник Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Славиша Лакићевић поручио је тим поводом да је заједнички задатак МУП-а и осталих институција да чине све што је у њиховој могућности како ниједна особа не би страдала у саобраћајним незгодама.

Фото: МУП.РС


Лакићевић је навео да је од почетка ове године, у саобраћајним незгодама смртно страдала 431 особа, а близу 3.000 задобило је тешке телесне повреде. Током ове године у саобраћајним незгодама погинуло је десеторо деце, а 122 детета су повређена.

-Сваке године се на овај дан окупљамо са изузетно важним поводом, а то је да одамо почаст свим учесницима у саобраћају који су изгубили живот у саобраћајним незгодама, али и онима којима су повреде у саобраћају промениле живот из корена. Иако ове године имамо значајно повољније стање безбедности саобраћаја у односу на претходне године, не можемо бити задовољни и пред свима нама је пуно рада како бисмо испунили циљеве из Стратегије безбедности саобраћаја, а то је да будемо међу најбезбеднијим земљама Европе“, поручио је Лакићевић.
Глас Подриња

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa