21. novembar 2023.21. nov 2023.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Radovi na adaptaciji Vatrogasnog doma

Stanovnici Koceljeve ovih dana svedoče potpunoj rekonstrukciji zgrade vatrogasnog doma u koju je ova jedinica useljena davne 1977.godine. ali je objekat sagrađen znatno pre.

Već decenijama u njega nije ulagano, ali će u narednom periodu, kada svi radovi budu završeni, pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice imati mogućnost da rade i borave u modernom prostoru, neuporedivo lepšem i boljem od onoga u kojem su do sada bili.

Radovi se finansiraju iz lokalnog budžeta a za ove namene je opredeljeno oko šest miliona dinara.

Glas Podrinja


–Dobar deo radova se privodi kraju. Zamenjena je stolarija, dobar deo građevinskih radova je završen, potpuno je rekonstruisan krov. Na red dolaze unutrašnji radovi. Rekonstrukcija samog objekta ide prilično brzo. Dovešćemo ga u jedno adekvatno stanje gde će moći zaposleni da borave i rade- istakao je predsednik opštine u ostavci Dušan Ilinčić.

Glas Podrinja


On je podsetio da je adaptacija vatrogasnog doma u Koceljevi dogovorena u martu mesecu, prilikom posete vršioca dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora za vanredne situacije Luke Čaušića. Sa druge strane, u okviru postignutog dogovora o zajedničkim aktivnostima na poboljšanju uslova rada ove jedinice, nadležno ministarstvo, odnosno Sektor se obavezao da će poboljšati vozni park sa jednim novim vatrogasno-spasilačkim kamionom. U međuvremenu je, dok ne stigne novo vozilo, privedeno nameni ono koje ova jedinica već poseduje, ali koje nije bilo prilagođeno potrebama vatrogasno-spasilačke jedinice.

Glas Podrinja


Tada se razgovaralo i o povećanju broja vatrogasaca-spasilaca te je u međuvremenu otvoren konkurs za prijem dva pripadnika ove jedinice.



GP

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa