2. decembar 2023.2. dec 2023.
Beta

Beta

Unikredit grupa proglašena za 'Banku godine 2023. na globalnom nivou'

Unikredit grupa proglašena je za "Banku godine 2023. na globalnom nivou", po izboru britanskog časopisa "The Bancer" u Londonu, kao i za "Banku godine u Zapadnoj Evropi", "Banku godine u Italiji" i "Banku godine u Bugarskoj", saopšteno je danas.

"Neizmerno smo ponosni na ova dostignuća, koja pokazuju kolektivnu snagu naših trinaest banaka širom Evrope, kao i da su nam klijenti u centru svega što radimo. Nastavićemo da stremimo da budemo još bolji, u ime naših klijenata i zajednica, na našem putu da budemo banka za evropsku budućnost", kazao je izvršni direktor Unikredit grupe i predsednik Izvršnog odbora Unikredit banke u Italiji Andrea Orcel.

Nagrada "Banka godine" časopisa "The Bancer" procenjuje vodeće finansijske institucije na svetu, na osnovu njihove sposobnosti da ostvare profit, steknu stratešku prednost i opslužuju svoja tržišta.

"Unikredit je impresivna priča o preokretu, koja je ostvarila povećanje profita od više od 200 odsto tokom cele godine koja se razmatra, smanjujući svoju osnovu troškova i postižući svoje najbolje rezultate u prvom tromesečju ikada u 2023. godini. Na dobrom je putu da ispuni svoj strateški plan 'Unikredit Unlocked' za 2022-2024, koji ima još više ambicije", kazala je urednica časopisa "The Bancer" Džoj Meknajt.

Meknajt je dodala da je banka u drugoj fazi svoje industrijske transformacije, sa značajnim ulaganjima u digitalizaciju i podatke, kao i da Unikredit, pored rekonstrukcije svoje IT arhitekture kroz API i "cloud" infrastrukturu, ulaže u digitalizaciju svih svojih procesa kako bi poboljšala iskustvo zaposlenih.

"Njena posvećenost ESG principima je ispred konkurenata, posebno njeni napori da ojača fokus na socijalna pitanja. Njena značajna partnerstva sa Allianz-om i Azimut-om ilustruju viziju banke u pružanju odlične usluge i ponude za klijente", kazala je Meknajt.

Kako su podsetili iz Unikredit banke u Srbiji, u protekle dve godine, od pokretanja strateškog plana "Unikredit Unlocked", Unikredit grupa je neumorno radila na svojoj kulturnoj i industrijskoj transformaciji, usklađivanju svojih sistema, povećavanju svojih digitalnih mogućnosti i rada sa podacima, i ugrađujući ESG principe u sve što radi – kako bi postala fundamentalno bolja, jača banka za zajednice kojima služi.

Časopis "The Bancer" je ranije ove godine proglasio Unikredit banku "Najboljom bankom za inovacije u digitalnom bankarstvu u Zapadnoj Evropi" i "Najboljom bankom za plaćanja" u okviru svojih programa Nagrada za inovacije u digitalnom bankarstvu i transakcionom bankarstvu.

"Ove nove nagrade su značajno priznanje zamaha tekuće transformacije Unikredit banke, o čemu već svedoče ovogodišnje Euromoney dodele nagrada za izvrsnost, kada je banka proglašena za 'Najbolju banku u centralnoj i istočnoj Evropi', 'Najbolju banku' i 'Najbolju investicionu banku u Italiji' i ostale četiri zemlje u kojima je banka prisutna", piše u saopštenju.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa