8. decembar 2023.8. dec 2023.
Foto: pixaby

Foto: pixaby

Glasova Arhiva (17.06.2010.)

Recept za muško dete

Tekst objavljen u "Glasu Podrinja", 17.06.2010. godine
U želji da prezimenu obezbede dugo postojanje a imanju naslednika ljudi su godinama u nazad pribegavali različitim “oprobanim metodama”. Način ishrane, vreme i poza prilikom koje je došlo do začeća po tim teorijama igraju presudniju ulogu nego “beznačajna” kombinacija, nekih tamo, iks i ipsilon hromozoma koji po “ljudima od knjige” detetu određuju pol.

Ako vam je i danas milija neka vrsta alternativne od priznate medicine, imate izrazitu naklonost ka eksperimentisanju i žarku potrebu za sinom naslednikom, krajnje je vreme da primenite “recept za pravljenje muške dece” sedamdesetosmogodinjeg Jovana Mitrovića iz Gornje Vranjske.

Spasonosna ideja za sve domaćine bez muških potomaka javila se ovom zidaru i poljoprivredniku iznenada. Jedne noći. Vremenom ju je postepeno razrađivao da bi je na kraju doveo do toga da “ne može da omane”. Savetovao je svakog ko mu se za pomoć obratio i kome je mislio da savet treba. Ali narod, kao narod: čuje, primeni, uspe, a posle niko ni hvala da kaže.

- Ja od njih ništa ne tražim, samo da se zahvale. Ta mala reč bi bila dovoljna. Ali gotovo svi pošto dobiju to “znanje” okreću leđa, prave se pametni – žali se Jovan.


Sudeći po navedenom, ne bi trebalo da nas iznenadi činjenica da je nekoliko ispitanika preko kojih smo pokušali da proverimo delotvornost ovog metoda, na naše pitanje da li su se u “presudnom momentu” rukovodili čika Jovinim savetima odgovorilo samo zagonetnim smeškom. Međutim, šta god taj osmeh značio neosporna je činjenica da su svi oni danas ponosni roditelji zdrave muške dece. Pa kako god.
Ni pored ovog stava onih sa kojima je svoje znanje podelio, Jovan nije zlopamtilo. Kada je osetio da već ima dovoljno godina rešio je da svoj metod podeli sa svima. stoga, molimo sve buduće tate da posebnu pažnju obrate na sledeće redove.


Desno pa muško
- Tajna je u ženskom telu. Njegova leva polovina je predodređena za devojčicu a desna za dečaka. Muškarac koji želi naslednika mora izuzetnoi da vodi računa o tome. Prilikom kontakta sa svojom gospođom, dakle onda kada “posao završava”, mora da se nagne na desnu stranu. Nakon toga, jako je važno da ona ne sme ni da sedne ni da ustane, već isključivo leži na desnoj strani. Minimum dva sata. Proceduru ponavljati dok se dete ne začne. Kad ostane trudna onda može kako hoće, ali pre toga najbitnije je da se svaki put pridržava ovog jednostavnog principa – otkriva Jovan.



Za sebe kaže da ima predispozicije da “čita ljude”. Da na osnovu pokreta, okreta, ponašanja i govora ustanovi šta im treba i šta žele. Tako je na osnovu televizijskih prenosa i uvida u porodično stanje predsednika Amerike zaključio da bi bilo dobro da Obama pored dve devojčice ima i naslednika:

“Pomogao bih Baraku Obami da dobije muško dete, jer nije u redu da predsednik Amerike bude bez naslednika. Ali sve što mogu jeste samo da mu pošaljem dopis, a on neka odluči šta će dalje po tom pitanju.”


I dok čekamo da se predsednik Sjedinjenih Američkih država upozna sa teorijom ovog inovativnog Vraštanina i odluči šta mu je činiti, nadamo se da priča nije bila uzaludna i da će navedeni saveti uroditi plodom bar u najbližem okruženju.
T.Trifković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa