7. februar 2024.7. feb 2024.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Održana konstitutivna sednica Skupštine Opštine Koceljeva

Danas je održana prva, konstitutivna sednica Skupštine Opštine Koceljeva kojoj je prisustvovalo 29 od ukupno 31 odbornika.

U novom sazivu Srpska napredna stranka ima 22 predstavnika i dvotrećinsku većinu. Po prvi put u odborničkim klupama našlo se sedam predstavnika sa liste "Za spas Koceljeve" koju je kandidovao Srpski pokret Dveri, dok su dva odbornika sa liste Socijalističke partije Srbije.

Glas Podrinja


Nakon verifikacije mandata i polaganja zakletve, koceljevačka skupština je usvojila predlog vladajuće većine da predsednik lokalnog parlamenta ponovo bude Veroljub Matić koji je i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije. Jedini kandidat za ovu funkciju dobio je podršku 24 odbornika, dok je pet njih glasalo protiv.

Glas Podrinja


Nema izmena ni na funkciji zamenika predsednika Skupštine Opštine jer je kandidat vladajuće većine Vladan Janković ponovo dobio poverenje odbornika. Za njega je glasalo 25 predstavnika u lokalnom parlamentu, a pet je bilo protiv.

Predlog da Predrag Đaković ponovo bude sekretar SO-e Koceljeva jednoglasno je usvojen.

Na konstitutivnoj sednici usvojeni su predlozi za sastav komisija.
Komisiju za izbor i imenovanja čine Živislav Simić, Branko Babović, Nemanja Protić, Snežana Antonić i Ivana Ranković.

U radu mandatno-imunitetske komisije učestovaće Nemanja Protić, Stanisav Momirović, Branko Ranković, Zagorka Eraković i Slađana Mandić.

Komisiju za statut i propise čine Vesna Kovačević, Slađana Jevtić, Branko Babović, Dragiša Ilić i Marina Đurić.

U komisiji za predloge i prestavke su Živka Tešić, Goran Isailović i Dragan Stanković, dok su u sastavu Komisije za rodnu ravnopravnost Milutin Mijailović, Željko Aleksić, Vesna Kovačević, Snežana Antonić i Zagorka Eraković.


V.B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa