21. februar 2024.21. feb 2024.
beogradskisajamturizma.rs

beogradskisajamturizma.rs

Otvoren 45. Međunarodni sajam turizma u Beogradu

45. Međunarodni sajam turizma, na kome će do 25. februara, više od 27 zemalja i oko 400 izlagača predstaviti ponudu, otvoren je večeras na Beogradskom sajmu, prenosi Beta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u prisustvu ministra turizma i omladine Srbije Huseina Memića i ministarke turizma Grčke Olge Kefalojani, zemlje partnera, svečano je otvorio manifestaciju.

Ovogodišnji slogan sajma koji je od sutra otvoren za posetioce je "Avantura počinje ovde". Prvi put će nastupiti Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija i Libija, a zemlje koje se vraćaju i ponovo će učestvovati su Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe.

Srbija će svoje turističke potencijale predstaviti kroz nastupe TOS-a, TOB-a, Turističke organizacije Vojvodine, kao i mnogobrojnih regionalnih i lokalnih turističkih organizacija iz svih delova Srbije.

Među izlagačima biće i Ministarstvo turizma i omladine, Skijališta Srbije, Zavod za zaštitu prirode, Prirodnjački centar Svilajnac.

TOB će predstaviti predstojeću specijalizovanu izložbu EXPO 2027 u Beogradu.

Tokom sajma će biti održani poslovni sastanci, pa je tako već više od 100 profesionalnih kupaca zakazalo više od 500 sastanaka preko B2B platforme.

Istovremeno sa Sajmom turizma na Beogradskom sajmu je organizovan i 19. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA.

Srbija, prema podacima svetske turističke organizacije, ima najveće rast prihoda od turizma u prošloj godini, u odnosu na 2022. godinu, koji iznosi 79 odsto.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa