27. februar 2024.27. feb 2024.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Loznica- spoj tradicije, seoskog turizma i prilike za aktivan odmor

Loznica, zavičaj velikana, kolevka azbuke, kraj bogat kulturnim i istorijskim nasleđem i prirodnim lepotama, beleži brojne posete tokom cele godine. Spoj tradicije, seoskog turizma, ali i prilike za aktivan odmor.

Najpoznatije mape njihove turističke razglednice su Tršić, Banja Koviljača, Valjevo, Cer, reka Drina, manastir Tronoša. Najmasovnije manifestacije su: Vukov sabor, LilaLo, Međunarodna regata „Drina je samo jedna“, Vidovdanski vašar, Međunarodni festival folklora, Kraljevski karneval.

-Loznica je grad bogat prirodnim lepotama, a i ljudima, to je jedan od naših slogana. Naravno, kolevka azbuke, grad Vuka Karadžića, a sve više se priča o festivalu „LilaLo“, koji je postao nova atrakcija grada. Turističku razglednicu čine naše najpoznatije destinacije Banja Koviljača, Gučevo, Cer, ali i reka Drina. Svima preporučujem da dođu u Loznicu, koja je danas moderan grad i da dođu u naš Turistički informativni centar i zajedno sa nama formiraju turu kretanja, jer su sve ove destinacije relativno blizu. Tu je manastir Tronoša i ono čime se hvalimo, sve više turističkih proizvoda, ogromne investicije grada, države u autoput. Zaista se sad stiže do Loznice vrlo brzo, uskoro će brza saobraćajnica, Loznica postaje pristupačna turistima- rekla je direktorka Turističke organizacije Loznice Snežana Perić.

Loznica, kao i drugi gradovi, deo je kontinentalnog turizma. Većina turista posećuje je leti, ali sa zadovoljstvom konstatuju da je velika poseta bila tokom Zimskog festivala za praznike. Puno turista je najavljeno za 1.maj, kada su brojne manifestacije. Internacionalni festival živih statua privlači veliku pažnju, kao i Sajam cveća koji se održava u isto vreme.
D.D.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa