23. mart 2024.23. mar 2024.
foto: Glas Podrinja - J. R.

foto: Glas Podrinja - J. R.

Preventivni pregledi u nedelju u Šapcu i Bogatiću

Opšta bolnica „Dr Laza K. Lazarević“ u Šapcu u nedelju 24. marta 2024. godine u periodu od 8 do 16 sati, organizuje preventivne preglede u cilju ranog otkrivanja karcinoma dojke i prostate.

Za žene koje su starije od 40 godina biće organizovani ultrazvučni pregledi i mamografija po indikaciji lekara. Za muškarce starije od 49 godina u Biohemijskoj laboratoriji biće rađeni tumor markeri prostate (PSA).

Prijava za sve zainteresovane je u nedelju na šalteru rendgen službe, u prizemlju Internističkog bloka. Za prijavu nije potrebna zdravstvena knjižica.

Za muškarce koji žele da dođu na PSA pregled, preporučuje se da od subote posle 20 sati ne unose hranu, a na dan pregleda ni jutarnju terapiju. Uzorkovanje u laboratoriji će se vršiti od 8 do 10 sati.

VAŽNO: Poziv na preventivne preglede se odnosi na sve pacijente koji se ne prate i koji ih nisu izvršili prethodni put, prilikom iste akcije održane 3. decembra 2023. godine.


Besplatni preventivni pregledi biće organizovani i u prostorijama Doma zdravlja Bogatić, u periodu od 8 do 10 časova. Za pregled nije potrebno zakazivanje, niti zdravstvena knjižica. Planirani su pregledi za muškarce starije od 49 godina, laboratorijski pregled - RЅA test. Pregledi se organizuju za osobe koje ranije nisu imale detektovano obolenje prostate.

Dan pre analiza ne jesti posle 19 časova, kao i ni na dan uzorkovanja krvi. Sve navedene laboratorijke analize će se vršiti od 8 do 10 časova.
G.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa