31. mart 2024.31. mar 2024.
Pohod na odbranu titule - generacija 2010 (foto: VK Šabac Eliksir fb)

Pohod na odbranu titule - generacija 2010 (foto: VK Šabac Eliksir fb)

Šapčani u Dubrovniku

U prethodne dve godine šabački mladi vaterpolisti osvojili su tri šampionska pehara na najprestižnijem evropskom turniru do 12 i 14 godina u Dubrovniku. U ponedeljak počinje novi pohod za dve generacije na Tomo kupu.

Pre dve godine momci rođeni 2010. godine su osvojili pobednički pehar i iste snove imaju i sada. Žreb ih je pozicionirao u grupu A gde su još: Setaua Bukurešt (Rumunija), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Galeb Makarska (Hrvatska) i Astra Rim (Italija). U kategoriji U 14 igra 40 ekipa. U prvom kolu Šabac igra protiv Galeba (01.04) od 14 časova. Već drugog aprilskog dana, u prepodnevnim satima rival su Rimljani. Dan za danom niz nastavljaju Dinamo i Steaua. Već od 5. aprila počinje nokaut faza.

Generacija 2012 - start protiv Barselone (foto: VK Šabac Eliksir fb)


Generacija 2012. startovala je takmičarsku godinu bronzom u Kupu Srbije, prethodnog leta je postala šampion Srbije, a sada će imati priliku da ispita snagu i na najjačem evropskom klupskom takmičenju za svoj uzrast.

U Dubrovniku ih u grupnoj fazi očekuju dva velika imena, ekipe iz dva velika grada. Protiv sebe će imati vršnjake iz španske Barselone (ponedeljak, 20) i italijanske Rome. Nastupa u ovoj kategoriji 26 ekipa, a Šapčani su uz Novi Beograd jedini iz Srbije. Nokaut faza i mečevi za plasman startuju već narednog dana, 4. aprila.

foto: Tomo kup


D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa