7. april 2024.7. apr 2024.
Otputovali noseći snove, vreaćaju se s trofejom (foto: VK Šabac Eliskir fb)

Otputovali noseći snove, vreaćaju se s trofejom (foto: VK Šabac Eliskir fb)

Ponovo šampionski iz Dubrovnika

Četvrti šampionski trofej, statua zaštitnika Dubrovnika, stiže u vitrine Vaterpolo kluba "Šabac Eliksir". Reč je o tituli namenjenoj najboljem timu Tomo kupa, najprestižnijeg evropskog turnira za uzrast do 12 i 14 godina na kontitnentu. Generacija 2010. godine osvojila je titulu pre dve godine u kategoriji do 12, a ovog aprila do 14 godina.

U velikom finalu Šabac je savladao već starog rivala, hercegnovski Jadran, nakon boljeg izvođenja četveraca. U regularnom toku bilo je 9:9, a nakon penala 12:10. Šapčani su mnogo bolje počeli meč, imali plus četiri sredinom drugog perioda, 5:1, vodili i 7:4, ali je Jadran uspeo da se vrati, preokrene, 9:8, no u poslednjem minutu Šabac stiže do remije i penala.

Igrači sa Mandićem i Jovanovićem (foto: Tomo kup fb strana)


Pavlović i Pijetlović su postigli po tri gola. Krečković, Bursać i Lazić pogađali su po jednom. Pavlović, Lazić i Krečković su postigli golove u penal seriji. Tim su predvodili Miroslav Mandić i Igor Jovanović.

Generacija 2012 osvojila je deveto mesto. Ostvarivši pet pobeda u šest mečeva. Jedini poraz pretrpeli su u osmini finala od vicešampiona Mladosti iz Bijele. U borbi za deveto mesto nadigrali su reprezentaciju Slovenije.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa